Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam richt straten en parken in op 1,5 meterregel

Amsterdam richt straten en parken in op 1,5 meterregel

AMSTERDAM (ANP) - De openbare ruimte in Amsterdam wordt tijdelijk ingericht op de 1,5 metersamenleving. In drukke winkelgebieden, op markten, op pleinen, bij de pontsteigers en rondom scholen heeft de gemeente maatregelen genomen zodat mensen voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. Dat meldt wethouder Laurens Ivens (openbare ruimte).

Ook zijn 645 van de 1132 ingediende voorstellen voor initiatieven in de openbare ruimte goedgekeurd. Bewoners, ondernemers en culturele en onderwijsinstellingen konden ideeën indienen. De meeste daarvan (981) betroffen tijdelijke terrassen, de rest ging over buurtactiviteiten.

Zo worden in stadsdeel Noord twee straten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer om te worden gebruikt als speelruimte voor de buurt. In het Gijsbrecht van Aemstelpark komen bokszakken te hangen aan het kunstobject 'De levensboom'. En op 't Landje, het ongebruikte stukje grond naast Paradiso, krijgen de leerlingen van het tegenoverliggende Barlaeus Gymnasium biologie- en tekenles, omdat vanwege de 1,5 meter niet alle lessen op school kunnen plaatsvinden.

Wie wil weten waar wat wordt gedaan of georganiseerd, kan kijken op een speciale kaart op internet. Volgende week volgt een tweede kaart waarop de terrasuitbreidingen te zien zullen zijn.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

1 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

5 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

5 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

7 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

8 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

8 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

10 uur geleden