Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam maakt zich klaar voor reeks concerten Taylor Swift

Amsterdam maakt zich klaar voor reeks concerten Taylor Swift

AMSTERDAM (ANP) - Taylor Swift treedt na iets meer dan negen jaar weer op in Nederland. Vanaf donderdag staat de zangeres drie aaneengesloten avonden voor telkens zo'n 55.000 mensen in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het openbaar vervoer maakt extra stops. Fans die voor het beste plekje bij het podium alvast rond de ArenA willen kamperen, worden door de gemeente Amsterdam gewaarschuwd dat dit verboden is.

Het dak van het stadion zal tijdens de concerten dicht zijn, dus de gemeente zegt dat het zonder kaartje geen zin heeft om naar de ArenA te komen. Naast dat het verboden is, zal vliegen met een drone dan ook niets opleveren. "U hoort en ziet dus niks van Taylor Swift of het concert", waarschuwt Amsterdam.

Het concert van donderdag is de 110e show van Swifts veel bejubelde Eras Tour en de eerste sinds ze in juni 2015 voor het laatst Nederland aandeed. De zangeres stond toen eenmaal in de Ziggo Dome. De status van Swift is sindsdien totaal anders: ze is uitgegroeid tot de grootste artiest op aarde. De laatste platen van de 34-jarige zangeres braken elk record en bereikten bijna overal ter wereld de eerste plaats. Op Spotify heeft Swift bijna honderd miljoen maandelijkse luisteraars. Alleen The Weeknd heeft er nog net iets meer.

Om überhaupt kans te maken op het kopen van een kaart, moesten 'swifties' zich vorig jaar al inschrijven waarna een loting volgde, en dus waren fans afhankelijk van wat geluk. Bezoekers komen niet alleen van binnen Nederland naar de hoofdstad, maar bijvoorbeeld ook vanuit België. De Amerikaanse topartiest treedt daar niet op, reden dat vervoerder Flixbus rond de concertdagen een toename ziet van het aantal geboekte reizen vanuit Brussel.

Vanuit het Twentse Oldenzaal brengt een pendelbus na verschillende stops de fans naar de ArenA en naderhand weer terug naar huis. NS-treinen maken een extra stop bij het stadion, de Amsterdamse vervoerder GVB zet drie extra metro's in.

De in totaal 152 concerten leverden wereldwijd al meer dan een miljard dollar op. Steden die Swift aandoet, krijgen bovendien te maken met een flinke lokale economische boost. Analisten berekenden bijvoorbeeld dat alleen al de concerten in Londen de Britse economie 1 miljard pond opleverden.

Meer uit Binnenland

Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

41 minuten geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

3 uur geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

7 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

9 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

10 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

10 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

12 uur geleden