Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam maakt meer ruimte op straat vanwege coronavirus

Amsterdam maakt meer ruimte op straat vanwege coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Omdat het drukker wordt in de stad past Amsterdam op een aantal plekken de verkeerssituatie aan om meer ruimte te creëren. Zo zijn auto's, brom- en snorfietsen niet meer welkom in de Haarlemmerstraat en -dijk om het voor voetgangers en fietsers makkelijker te maken voldoende afstand te houden. Op de Museumbrug krijgen voetgangers het fietspad erbij en schuiven fietsers op naar de rijbaan, waardoor het voor auto's eenrichtingsverkeer wordt.

Volgens de gemeente is het vooral in de vaak krappe straatjes in de binnenstad een uitdaging om 1,5 meter afstand te houden. Daarom wordt op plaatsen waar onvoldoende plek is voor alle weggebruikers de ruimte nu anders ingericht. Vorige week gebeurde dat ook al in een aantal andere straten in de stad en deze maatregel wordt nu uitgebreid, maakte de gemeente maandag bekend.

Naast de Haarlemmerstraat en -dijk, waar verder onder meer de voetpaden eenrichtingsverkeer worden en alle autoparkeerplekken tijdelijk worden opgeheven, en op de Museumbrug wordt in augustus ook de verkeerssituatie in de Rijnstraat aangepast.

Eerder trof de gemeente al andere maatregelen om de drukte in de stad, onder meer door de komst van dagjesmensen en toeristen, beter te beheersen. Zo kan in de Kalverstraat eenrichtingsverkeer worden ingesteld voor winkelend publiek of kan de straat indien nodig zelfs even worden afgesloten. Ook op de Wallen gelden allerlei regels, zoals een verbod op de verkoop van alcohol in winkels, eenrichtingsverkeer en afsluiting bij grote drukte. Extra handhavers en hosts moeten in de binnenstad toezien op naleving van de coronaregels.

Meer uit Binnenland

Prinses Amalia ziet af van lidmaatschap corps Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Amalia wordt geen lid van het corps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS. De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in haar biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen.

20 minuten geleden
Acht keer onderzoek naar schieten politie in eerste helft 2022

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van 2022 heeft de Rijksrecherche acht incidenten onderzocht waarbij de politie heeft geschoten met het dienstwapen. Daarbij viel één dode en raakten zeven mensen gewond, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

31 minuten geleden
Omgekeerde vlaggen Nijeveen moeten weg voor nationale herdenking

MEPPEL (ANP) - De omgekeerde vlaggen en linten die zijn opgehangen in het Drentse Nijeveen (gemeente Meppel) moeten weg zijn voor de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, op 15 augustus. Vanaf 18 augustus mogen er in Nijeveen weer omgekeerde vlaggen worden opgehangen en die mogen dan minimaal zes weken blijven hangen.

1 uur geleden
'Tropenrooster' voor sommige vaccinatie- en testlocaties

ROTTERDAM (ANP) - Vaccinatie- en testlocaties van de GGD sluiten de komende dagen soms eerder vanwege de verwachte hittegolf. Onder meer Rotterdam-Rijnmond laat dinsdag weten dat alle locaties tussen 10 en 13 augustus slechts tot 13.00 uur geopend zijn.

1 uur geleden
Nog geen problemen voor levensmiddelenindustrie door droogte

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse levensmiddelenindustrie ondervindt nog geen problemen door de droogte. Dat laat een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) weten. "We hebben het op de radar, maar we hebben hier nog geen signalen over ontvangen", aldus de zegsman.

1 uur geleden
Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

LELYSTAD (ANP) - De afvoer van rivierwater in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

2 uur geleden
Nog eens 5600 extra crisisnoodopvangplekken asielzoekers nodig

DEN HAAG (ANP) - Alle 25 veiligheidsregio's moeten ieder nog eens 225 extra crisisnoodopvangplekken regelen. Deze ruim 5600 plekken komen bovenop de eerder afgesproken 5500 crisisplekken. Daarnaast moeten de niet gebruikte opvangplekken voor Oekraïners de komende tijd worden benut voor de noodopvang van asielzoekers. Dit extra hulpverzoek heeft staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) bij de burgemeesters van het Veiligheidsberaad neergelegd.

2 uur geleden