Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam brengt virtueel toegankelijkheid van de stad in kaart

Amsterdam brengt virtueel toegankelijkheid van de stad in kaart

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam onderzoekt de toegankelijkheid van de stad met behulp van kunstmatige intelligentie. In navolging van Mexico-City en het Amerikaanse Seattle is de hoofdstad naar eigen zeggen de eerste in Europa die dit doet. Inwoners en bezoekers kunnen via een onlineplatform virtueel door de stad lopen en aangeven waar ze tegen obstakels aanlopen.

De pilot, getiteld Project Sidewalk, duurt tot komende zomer. Op de website kunnen mensen bijvoorbeeld doorgeven dat er fietsenrekken in de weg staan op straat of dat er verlaagde stoepen of blindegeleidelijnen ontbreken. Zo kunnen onder meer mensen met een beperking zien hoe toegankelijk een winkelstraat of horecazaak is, maar de informatie is uiteindelijk ook bedoeld om de toegankelijkheid in de buurten te verbeteren.

Meer uit Binnenland

Rutte: aanslag op dam in Oekraïne is oorlogsmisdaad

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte gaat er "absoluut" van uit dat de Russen achter het opblazen van een stuwdam in het zuiden van Oekraïne zitten. "Dit is een schending van het humanitair oorlogsrecht, die zich rechtstreeks richt tegen de burgerlijke, civiele infrastructuur." Daarmee is het "echt een oorlogsmisdaad", zei Rutte voor aanvang van het Kamerdebat over de gaswinning in Groningen.

8 minuten geleden
Brand in grote varkensstal in Groningse Beerta

BEERTA (ANP) - In een grote varkensstal in het Groningse dorp Beerta woedt dinsdagmiddag een zeer grote brand. Meerdere brandweerwagens zijn ter plaatse. Het is niet duidelijk of en hoeveel dieren er in de stal zijn. Vanwege de brand is het treinverkeer tussen Groningen en Leer (Duitsland) stilgelegd. Ook heeft Rijkswaterstaat de op- en afritten van de A7 bij Beerta afgesloten.

21 minuten geleden
Tegenstanders nieuwe kerncentrales houden protestactie op fiets

BORSELE (ANP) - Tegenstanders van het plan om twee nieuwe kerncentrales in het Zeeuwse Borsele te bouwen, houden op zaterdag 1 juli een fietstocht in de gemeente Borsele en omgeving. De fietstocht begint om 13.00 uur en wordt aan het eind van de middag afgesloten met een korte protestactie op de dijk bij de huidige kerncentrale.

29 minuten geleden
Buitenlandse Zaken kampt met problemen bij visumaanvragen

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken kampt met technische problemen in het visumsysteem. Daardoor duurt de behandeling van een aanvraag voor een visum voor kort verblijf voor Nederland langer dan normaal, aldus een woordvoerder.

34 minuten geleden
Voldoende personeel strandtenten voor warm weekend

DEN HAAG (ANP) - Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

1 uur geleden
Arnhem en netbeheerder proberen afsluiting energie te voorkomen

ARNHEM (ANP) - Arnhemse huishoudens die afgesloten dreigen te worden van energie, krijgen in het vervolg zowel van de gemeente als van netbeheerder Liander een brief waarin hulp wordt aangeboden. Liander heeft een speciaal team klaarstaan om te helpen bij problemen met de energierekening. De gemeente heeft teams die kunnen helpen bij alle eventuele schulden, inclusief de energienota. De gemeente en de netbeheerder vinden dat niemand letterlijk en figuurlijk in kou mag komen te staan, laat de gemeente weten.

1 uur geleden
Rellende AZ-aanhangers krijgen korte celstraffen en taakstraffen

ALKMAAR (ANP) - Zeven AZ-aanhangers die vastzaten voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United, komen op vrije voeten. De politierechter in Alkmaar veroordeelde ze dinsdag tot onvoorwaardelijke celstraffen gelijk aan de duur van hun voorarrest.

1 uur geleden