Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix wisselen van datum

Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix wisselen van datum

VALKENBURG (ANP) - De Amstel Gold Race wisselt volgend jaar met Parijs-Roubaix van datum. De Zuid-Limburgse wielerklassieker schuift een week naar voren op de kalender naar 10 april en de 'Hel van het Noorden' wordt een week later dan gepland verreden op 17 april.

Organisator ASO van Parijs-Roubaix vroeg om de datumwissel omdat de keienklassieker niet op 10 april mag worden verreden vanwege de Franse verkiezingen. "In goed overleg met de ASO, de wielerunie UCI en onze partnergemeenten Maastricht en Valkenburg aan de Geul hebben we besloten om vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden eenmalig van weekend te wisselen", zegt koersdirecteur Leo van Vliet van de Amstel Gold Race."

Als gevolg van de datumwissel zal de toerversie van de Amstel Gold Race, waar doorgaans 15.000 fietsliefhebbers aan meedoen, op zaterdag 9 april worden gehouden. "Het is mooi dat je elkaar op die manier kunt helpen en iedereen bereid is om hieraan mee te werken. Zondag 10 april is voor ons ook een prachtige plek op de kalender van de voorjaarsklassiekers. We hopen natuurlijk weer een koers als vanouds te organiseren, mét publiek en een parcours dwars door het Limburgse landschap."

De Amstel Gold Race vond dit jaar op 18 april plaats. Het was een aangepaste versie vanwege de coronapandemie. De renners legden een voor publiek afgesloten lokale ronde rond Valkenburg af. Parijs-Roubaix kon dit voorjaar niet doorgaan en werd uitgesteld naar het najaar. De vrouwen rijden komende zaterdag voor het eerst Parijs-Roubaix, zondag volgen de mannen.

Meer uit Sport

Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

4 minuten geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

18 minuten geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

2 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

2 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

3 uur geleden
Haddad Maia verrast Jabeur en staat in halve finale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Beatriz Haddad Maia heeft voor een verrassing gezorgd door de Tunesische Ons Jabeur uit te schakelen op Roland Garros. De mondiale nummer 14 was al de eerste kwartfinaliste uit Brazilië op een grand slam sinds 1968 en maakt dat verhaal met haar halvefinaleplek nog mooier. Haddad Maia verloor de eerste set nog, maar oogde vervolgens fitter dan de nummer 7 van de wereld: 3-6 7-6 (5) 6-1.

7 uur geleden
Geen melatonine meer voor Tsitsipas vooraf aan het tennis

PARIJS (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas stopt met het gebruik van melatoninepillen en doet geen dutje meer voorafgaand aan wedstrijden, zei hij na de uitschakeling in de kwartfinales van Roland Garros tegen de als eerste geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz. De als vijfde geplaatste Griek was teleurgesteld na zijn kansloze nederlaag in Parijs in drie sets (6-2 6-1 7-6 (5)).

13 uur geleden