Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amnesty ziet af van kort geding om foto Willem Engel met logo

Amnesty ziet af van kort geding om foto Willem Engel met logo

AMSTERDAM (ANP) - Amnesty International spant toch geen kort geding aan tegen jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid, laat een woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie weten. Pols heeft afbeeldingen waarmee hij oneigenlijk gebruik zou maken van de vormgeving en het logo van Amnesty International afgelopen weekend verwijderd van sociale media. Een van deze 'posters' moest duidelijk maken dat tegenstander van coronamaatregelen Willem Engel een politieke gevangene is.

Volgens Amnesty waren de acties van Pols in strijd met de merkrechten op de naam en de auteursrechten van het logo. Door het verwijderen van de afbeeldingen is het "misverstand dat Amnesty actievoert voor Willem Engel" uit de wereld, zegt de woordvoerder.

Pols deelt nog wel afbeeldingen in de kleuren van de mensenrechtenorganisatie. "Omdat het logo er niet meer op staat en het een oproep aan Amnesty betreft, behoort dat gewoon tot de vrijheid van meningsuiting. Iedereen mag Amnesty aanspreken en vragen om iets te doen", aldus de organisatie. "Amnesty blijft wel in de gaten houden of Pols het merkenrecht van Amnesty niet schendt en valse verwachtingen wekt over acties van Amnesty voor Willem Engel."

De jurist van Viruswaarheid zei vrijdag al dat hij posters waarbij een misverstand zou kunnen ontstaan over wie de afzender is, te gaan verwijderen. Dit heeft hij afgelopen weekend dus gedaan. Pols vindt dat Amnesty "een slechte beurt" maakt door het niet op te nemen voor Engel. De oprichter van Viruswaarheid zit vast omdat hij verdacht wordt van het plaatsen van opruiende berichten tijdens de coronacrisis.

Meer uit Binnenland

Marcouch hoopt op Kamer nu er geen verbod koranverbrandingen komt

HILVERSUM (ANP) - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch hoopt dat de Tweede Kamer "zijn verantwoordelijkheid" neemt nu het kabinet geen verbod wil instellen op het verbranden van de koran bij demonstraties of acties. Hij benadrukte bij Nieuwsuur dat in ieder geval het veiligheidsaspect bij demonstraties onderzocht wordt, maar hij had liever meer gezien.

1 uur geleden
1 op 5 huurders Amsterdam betaalt 35 procent loon of meer aan huur

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam maakt zich zorgen over het aantal mensen dat in een te dure huurwoning woont. Uit nieuw woningmarktonderzoek over 2023 komt naar voren dat wonen in de hoofdstad weer duurder is geworden en dat een op de vijf huurders meer dan 35 procent van hun netto-inkomen kwijt is aan huur.

4 uur geleden
Ouwehands Dierenpark eerste dierentuin in Nederland met koala's

RHENEN (ANP) - Drie koala's zijn vrijdag aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Ze zijn vanaf donderdag te zien voor bezoekers. Het is voor het eerst dat een dierentuin in Nederland koala's heeft.

7 uur geleden
Nog geen nieuwe aanhoudingen om mishandeling conducteur

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft nog geen nieuwe verdachten aangehouden voor de mishandeling van een NS-conducteur vorige week. Tot nu toe werd één minderjarige jongen opgepakt na het geweldsincident. Hij werd zondag weer vrijgelaten, maar blijft verdachte. Volgens de politie is hij tot nu toe de enige verdachte in het onderzoek.

8 uur geleden
In hoger beroep tot ruim 17 jaar cel voor aanslag op advocaat

ARNHEM (ANP) - Het gerechtshof in Arnhem heeft vrijdag in hoger beroep twee mannen veroordeeld tot celstraffen van ruim vijftien en ruim zeventien jaar voor de moordaanslag op de Enschedese advocaat Philippe Schol. De raadsman werd op 6 november 2019 in de buurt van zijn huis in het Duitse Gronau beschoten vanuit een rijdende auto, waarin de twee verdachten, Bert Jan ten V. (50) en Maikel T.T. (34), zaten. Schol overleefde de aanslag ternauwernood en liep blijvend letsel op.

8 uur geleden
Marcouch hoopt dat onderzoek demonstratierecht niet te lang duurt

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem hoopt dat het onderzoek dat het kabinet laat instellen naar de grenzen van het demonstratierecht niet heel erg lang gaat duren. Hij wil dat er snel regels komen die bepalen in hoeverre het recht op demonstratie het recht op onder meer veiligheid en geloof mag schenden. Marcouch heeft daar recent in een brief aan het kabinet nog voor gepleit naar aanleiding van pogingen tot koranverbrandingen in zijn stad.

9 uur geleden
XR maakt zich 'grote zorgen' over onderzoek demonstratierecht

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) maakt zich "grote zorgen" over het onafhankelijke onderzoek dat het kabinet laat uitvoeren naar het demonstratierecht. De klimaatactiegroep spreekt van een onderzoek "naar het beperken" van dit recht. Volgens het kabinet wordt onderzocht of de huidige regels en voorwaarden nog voldoende aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

9 uur geleden