Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse winkelketen Nordstrom onderuit op hoger Wall Street

Amerikaanse winkelketen Nordstrom onderuit op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warenhuisketen Nordstrom ging woensdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf verlaagde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Amerikanen uit de middenklasse, de doelgroep van Nordstrom, letten door de inflatie beter op hun uitgaven. Beleggers waren niet te spreken over de update van het winkelbedrijf en zetten het aandeel 20 procent lager. De beursgraadmeters op Wall Street gingen licht omhoog.

Ook maker van fitnessapparatuur Peloton stond in de belangstelling, maar dan in positieve zin. Dat aandeel ging juist een vijfde omhoog omdat peloton zijn prijzige hometrainers en loopbanden ook via Amazon wil gaan verkopen. Peloton groeide hard tijdens de coronapandemie, maar toen mensen weer naar de sportschool konden kwam de klad erin.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 0,2 procent op 32.969,23 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikte 0,3 procent aan tot 4140,77 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,4 procent, tot 12.431,53 punten.

Olieprijs

Beleggers bleven voorzichtig en zijn in afwachting van de toespraak die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell aan het einde van de week zal houden tijdens de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. Daarbij wordt met name gelet of Powell iets zal zeggen over de omvang van de toekomstige renteverhogingen. Te snelle renteverhogingen zijn slecht voor de beurs.

De olieprijs steeg na berichten dat oliekartel OPEC kan besluiten om de productie weer iets te verlagen om daarmee de prijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 95,34 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder, op 101,69 dollar per vat. Oliebedrijven als Chevron (plus 0,7 procent) en ExxonMobil (plus 0,6 procent) stegen mee.

Facebook

Techconcern Facebook stond ook in de schijnwerpers na een teruggedraaide aanpassing. Door die aanpassing ontstonden problemen in de Facebook-feed van sommige gebruikers. Het aandeel van Facebook-moeder Meta Platforms steeg 1,3 procent.

De euro bleef hangen rond het laagste niveau in twintig jaar en noteerde op 0,9968 dollar.

Meer uit Financieel

Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

45 minuten geleden
Kabinet bekijkt alternatieven voor verkoop Duitse tak TenneT

DEN HAAG (ANP) - De verkoop van de Duitse tak van netbeheerder TenneT aan de Duitse staat laat nog altijd op zich wachten. De onderhandelingen duren langer dan gehoopt, erkent demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Hij gaat daarom samen met het staatsbedrijf alvast alternatieven in kaart brengen voor het geval er geen deal kan worden gesloten.

1 uur geleden
Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om stallen te verbeteren

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om hun stallen te verbeteren. De Dierenbescherming is enthousiast.

1 uur geleden
EU onderzoekt verslavende werking Insta en Facebook op kinderen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie denkt dat Instagram en Facebook kinderen verslaafd maken. Dat is tegen de Europese regels die internetbedrijven voorschrijven dat ze bijvoorbeeld kinderen moeten beschermen. De commissie heeft een officieel onderzoek ingesteld.

2 uur geleden
Post sturen duurder, kwaliteit bezorging gaat achteruit, ziet ACM

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer gaan betalen voor het sturen van post, maar de kwaliteit van de bezorging is achteruitgegaan. Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar jaarlijkse Post- en pakketmonitor. De toezichthouder zegt veel klachten te krijgen over post en pakketten die te laat of onzorgvuldig worden bezorgd.

3 uur geleden
Eurostar gaat investeren in vijftig nieuwe treinen

AMSTERDAM (ANP) - Eurostar gaat investeren in tot vijftig nieuwe treinen. In de toekomst wil Eurostar uiteindelijk 67 treinen laten rijden, dat zijn er zestien meer dan nu. Het is de bedoeling dat de eerste nieuwe treinen vanaf begin 2030 gaan rijden.

4 uur geleden
Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's. De Japanse autofabrikant rekent daarmee op een sterk herstel van de vraag naar volledig elektrische voertuigen. De verkopen van elektrische auto's kampen nu juist met tegenwind door een afnemende vraag, sterke concurrentie van goedkope modellen uit China en het afbouwen van subsidies voor de aanschaf van een elektrische auto.

4 uur geleden