Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse winkelketen Nordstrom onderuit op hoger Wall Street

Amerikaanse winkelketen Nordstrom onderuit op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warenhuisketen Nordstrom ging woensdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf verlaagde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Amerikanen uit de middenklasse, de doelgroep van Nordstrom, letten door de inflatie beter op hun uitgaven. Beleggers waren niet te spreken over de update van het winkelbedrijf en zetten het aandeel 20 procent lager. De beursgraadmeters op Wall Street gingen licht omhoog.

Ook maker van fitnessapparatuur Peloton stond in de belangstelling, maar dan in positieve zin. Dat aandeel ging juist een vijfde omhoog omdat peloton zijn prijzige hometrainers en loopbanden ook via Amazon wil gaan verkopen. Peloton groeide hard tijdens de coronapandemie, maar toen mensen weer naar de sportschool konden kwam de klad erin.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 0,2 procent op 32.969,23 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikte 0,3 procent aan tot 4140,77 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,4 procent, tot 12.431,53 punten.

Olieprijs

Beleggers bleven voorzichtig en zijn in afwachting van de toespraak die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell aan het einde van de week zal houden tijdens de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. Daarbij wordt met name gelet of Powell iets zal zeggen over de omvang van de toekomstige renteverhogingen. Te snelle renteverhogingen zijn slecht voor de beurs.

De olieprijs steeg na berichten dat oliekartel OPEC kan besluiten om de productie weer iets te verlagen om daarmee de prijzen te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 95,34 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder, op 101,69 dollar per vat. Oliebedrijven als Chevron (plus 0,7 procent) en ExxonMobil (plus 0,6 procent) stegen mee.

Facebook

Techconcern Facebook stond ook in de schijnwerpers na een teruggedraaide aanpassing. Door die aanpassing ontstonden problemen in de Facebook-feed van sommige gebruikers. Het aandeel van Facebook-moeder Meta Platforms steeg 1,3 procent.

De euro bleef hangen rond het laagste niveau in twintig jaar en noteerde op 0,9968 dollar.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

8 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

11 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

12 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

14 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

14 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

14 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden