Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Amerikaanse voetbalcompetitie wordt hervat in Orlando'

'Amerikaanse voetbalcompetitie wordt hervat in Orlando'

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS heeft plannen om het seizoen in juni te hervatten. Dat zou moeten gebeuren in Orlando, met alle 26 ploegen. Dat weten verschillende media in de Verenigde Staten.

"We onderzoeken scenario's om weer te gaan voetballen", bevestigt een woordvoerder van de MLS. "We beginnen waarschijnlijk op neutrale locaties. Verder kunnen we nog even niets melden."

Volgens verschillende Amerikaanse media zouden de ploegen eerst in quarantaine moeten na aankomst in Orlando. Daarna worden spelers en trainers regelmatig rond alle wedstrijden getest.

Jaap Stam

Jaap Stam tekende vrijdag een contract als hoofdtrainer van FC Cincinnati. Hij verblijft nog in Nederland, in afwachting wanneer hij de Verenigde Staten in mag. Waarnemend minister Chad Wolf van het binnenlandse veiligheidsministerie Homeland Security verklaarde vrijdag dat buitenlandse sporters en trainers snel weer welkom zijn in Amerika, ondanks een reisverbod dat nog van kracht is. Zij mogen hun familie meenemen.

Stam kan bij FC Cincinnati een beroep doen op de Nederlandse voetballers Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jürgen Locadia. Frank de Boer is hoofdtrainer van Atlanta United.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Kickbokser Verhoeven vecht toernooi maar blijft wereldkampioen

ROTTERDAM (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven blijft voorlopig wereldkampioen in het zwaargewicht. De Brabander vecht volgende week zaterdag een toernooi met Hesdy Gerges, Levi Rigters en Tarik Khbabez in een leeg Rotterdam Ahoy. Organisator Glory heeft besloten dat de winnaar van het evenement geen titel krijgt.

1 uur geleden
Topsport moet zelf oordelen over noodzaak avondwedstrijden

DEN HAAG (ANP) - Of de topsport in de avonduren de komende weken door kan gaan bij de invoering van een avondklok is aan de werkgevers. Dat zijn de clubs of de overkoepelende bonden in het geval van de topcompetities die ondanks de lockdown gewoon doorgaan. Het is aan de werkgever te bepalen of het strikt noodzakelijk is om 's avonds op pad te gaan, bevestigt een woordvoerder van VWS.

4 uur geleden
Schulting teleurgesteld in schaatsbondscoach Coopmans

GDANSK (ANP) - Suzanne Schulting is teleurgesteld in schaatsbondscoach Jan Coopmans. De Friezin vernam via een persbericht dat ze niet is geselecteerd voor de massastart bij de komende twee wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Ook ontbrak haar naam op de reservelijst. "Ik vind het merkwaardig. Ik heb Jan daar wel even over gebeld", aldus Schulting vanuit Gdansk, waar ze komend weekeinde meedoet aan de Europese kampioenschappen shorttrack.

6 uur geleden
Ducati minstens tot 2026 actief in MotoGP

BOLOGNA (ANP/RTR) - Ducati blijft ten minste tot en met 2026 actief in het wegracekampioenschap MotoGP. Dat heeft de Italiaanse motorfabrikant woensdag gemeld.

7 uur geleden
Shorttracker Knegt is op EK vooral benieuwd wat hij nog waard is

GDANSK (ANP) - Sjinkie Knegt heeft geen idee wat hij komend weekeinde bij de Europese kampioenschappen shorttrack van zichzelf mag verwachten. De 31-jarige Fries liep twee jaar geleden bij een brand ernstige verwondingen op en stond lange tijd aan de kant. Vanwege het coronavirus stonden de afgelopen periode geen internationale wedstrijden op het programma. "Ik heb ruim twee jaar geen grote wedstrijden gereden. Het spelletje begrijp ik natuurlijk wel, maar het wordt de grootste uitdaging om te kijken wat ik nog waard ben."

7 uur geleden
Kickbokser Gerges is klaar voor gevecht met Verhoeven

ROTTERDAM (ANP) - Kickboksorganisatie Glory is hard op zoek naar een tegenstander die volgende week zaterdag met Rico Verhoeven om de wereldtitel wil vechten. Dat is nodig omdat Jamal Ben Saddik zich woensdagavond heeft teruggetrokken met een rugblessure die zich ernstig laat aanzien. Hesdy Gerges zegt klaar te zijn voor een confrontatie. "Rico Verhoeven, let's go!", postte de 36-jarige Amsterdammer woensdag op sociale media.

8 uur geleden
Vlaamse minister pleit voor voorrang olympiërs bij vaccinatie

BRUSSEL (ANP) - Als het aan Vlaams minister van Sport Ben Weyts ligt krijgen Belgische sporters die komende zomer deelnemen aan de Olympische of Paralympische Spelen voorrang bij het verstrekken van vaccinaties tegen het coronavirus. Dat zei hij woensdag in het parlement.

9 uur geleden