Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Amerikaanse voetbalcompetitie wordt hervat in Orlando'

'Amerikaanse voetbalcompetitie wordt hervat in Orlando'

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS heeft plannen om het seizoen in juni te hervatten. Dat zou moeten gebeuren in Orlando, met alle 26 ploegen. Dat weten verschillende media in de Verenigde Staten.

"We onderzoeken scenario's om weer te gaan voetballen", bevestigt een woordvoerder van de MLS. "We beginnen waarschijnlijk op neutrale locaties. Verder kunnen we nog even niets melden."

Volgens verschillende Amerikaanse media zouden de ploegen eerst in quarantaine moeten na aankomst in Orlando. Daarna worden spelers en trainers regelmatig rond alle wedstrijden getest.

Jaap Stam

Jaap Stam tekende vrijdag een contract als hoofdtrainer van FC Cincinnati. Hij verblijft nog in Nederland, in afwachting wanneer hij de Verenigde Staten in mag. Waarnemend minister Chad Wolf van het binnenlandse veiligheidsministerie Homeland Security verklaarde vrijdag dat buitenlandse sporters en trainers snel weer welkom zijn in Amerika, ondanks een reisverbod dat nog van kracht is. Zij mogen hun familie meenemen.

Stam kan bij FC Cincinnati een beroep doen op de Nederlandse voetballers Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jürgen Locadia. Frank de Boer is hoofdtrainer van Atlanta United.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Schaatser N'tab vreest teamgenoten Verbij en Otterspeer

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Dai Dai N'tab ziet zichzelf niet als de te kloppen man bij de NK sprint komend weekeinde in Thialf. "Ik kan gevaarlijk zijn, maar dan moet ik wel vier goede races rijden. Ik weet van mezelf dat ik snel uit het klassement kan liggen als ik niet vlekkeloos schaats. Mijn teamgenoten Kai Verbij en Hein Otterspeer zijn voor mij de favorieten, maar ik wil me zeker in hun titelstrijd gaan mengen."

2 uur geleden
Schaatscoach Orie geniet van spanningselement bij NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Als er iemand uitkijkt naar de NK sprint komend weekeinde in Thialf is het schaatscoach Jac Orie wel. Niet alleen omdat de voorman van Team Jumbo-Visma niet minder dan vier kanshebbers heeft op de titel, maar zeker ook vanwege het grote spanningselement. Want titelverdediger Kjeld Nuis en oud-kampioen Ronald Mulder (2017) zijn in Heerenveen eveneens van de partij, al waren beiden in het voorseizoen nog wel flink ziek en zitten ze in deze fase wellicht nog niet op hun topniveau.

2 uur geleden
Van Ark: unieke Nederlandse sportinfrastructuur overeind houden

DEN HAAG (ANP) - Minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport noemt het "van levensbelang" dat Nederlanders zo optimaal mogelijk kunnen blijven sporten, ook na de coronacrisis. Van Ark belooft er daarom alles aan te doen om de "unieke Nederlandse sportinfrastructuur" overeind te houden.

4 uur geleden
Financiële schade voor sportsector loopt op tot 1 miljard

UTRECHT (ANP) - De financiële schade voor de Nederlandse sportsector als gevolg van de coronacrisis is opgelopen tot zo'n 1 miljard euro. Dat staat in de tweede rapportage van het Mulier Instituut. Dat doet in opdracht van het ministerie van VWS, sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de financiering van de sport en op het sport- en beweeggedrag van Nederlanders. Het Mulier Instituut heeft donderdag de tweede Monitor Sport en Corona naar de Tweede Kamer gestuurd.

5 uur geleden
Sportief directeur Red Bull Racing test positief voor GP Bahrein

BAHREIN (ANP) - In aanloop naar de GP van Bahrein is in de Formule 1 een coronabesmetting geconstateerd bij Red Bull Racing, het team van Max Verstappen. Het gaat om Jonathan Wheatley, sportief directeur bij Red Bull.

6 uur geleden
Windsurfers Badloe en De Geus nog niet op medaillekoers bij EK

VILAMOURA (ANP) - De titelhouders Lilian de Geus en Kiran Badloe liggen bij de EK in de olympische RS:X-klasse na zes races nog niet op een medaillekoers. De twee Nederlandse windsurfers beleefden voor de kust van Vilamoura in Portugal een wisselvallige dag.

20 uur geleden
Organisatie spreekt geruchten over afgelasting WK ski 2021 tegen

CORTINA D'AMPEZZO (ANP/RTR) - De eerstvolgende wereldkampioenschappen alpineski in februari 2021 in Italië gaan door, zegt de voorzitter van de organisatie Alessandro Benetton. Daarmee drukt hij geruchten over afgelasting van het toernooi vanwege de coronapandemie de kop in.

23 uur geleden