Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse voetbalbond gaat over knielen bij volkslied praten

Amerikaanse voetbalbond gaat over knielen bij volkslied praten

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse voetbalbond gaat dinsdag nog eens goed bekijken of het wel van deze tijd is dat spelers eigenlijk niet mogen knielen tijdens het volkslied. Dat gevoelige onderwerp komt aan bod tijdens een telefonische vergadering van de raad van bestuur.

De Amerikaanse voetbalbond nam drie jaar geleden een maatregel aan dat spelers zich tijdens het volkslied respectvol naar hun land moesten gedragen. Reden voor die beslissing was een actie van voetbalster Megan Rapinoe. De wereldkampioene ging vlak voor een duel met Thailand tijdens de nationale hymne op een knie zitten.

Knielen is het symbool geworden van de strijd tegen racisme en politiegeweld tegen zwarte mensen, in Amerika en inmiddels ook in de rest van de wereld. Colin Kaepernick, een bekende speler in het American Football, ging vier jaar geleden al eens uit protest tijdens het Amerikaanse volkslied op een knie zitten. Dat werd hem lang niet door iedereen in dank afgenomen.

Goodell

Bestuurslid Roger Goodell van de NFL, de American Footballcompetitie in de Verenigde Staten, zei onlangs dat zijn organisatie een fout had gemaakt door vreedzaam protest tegen racisme niet aan te moedigen. Hij kwam tot die conclusie nadat de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld om het leven was gekomen.

De uitlatingen van Goodell zouden voor de Amerikaanse voetbalbond aanleiding zijn geweest om ook nog eens over dit onderwerp te praten.

Meer uit Sport

Team Andretti stap verder in aanvraagproces Formule 1

PARIJS (ANP) - Het team van oud-coureur Michael Andretti heeft een belangrijke hindernis genomen op weg naar mogelijke toetreding tot de Formule 1 vanaf 2025. Autosportbond FIA keurde de aanmelding van Andretti Formula Racing LLC goed, zodat het Amerikaanse team door is naar de volgende fase van het aanvraagproces. Meerdere teams toonden interesse om toe te treden, maar alleen de formatie van Andretti is door naar de volgende fase.

1 uur geleden
Tennisster Gauff wint eerste duel als grandslamkampioene

BEIJING (ANP) - De Amerikaanse tennisster Coco Gauff heeft haar eerste wedstrijd als grandslamkampioene gewonnen. De nummer 3 van de wereld was op het WTA-toernooi van Beijing met 7-5 6-3 te sterk voor de Russische Ekaterina Aleksandrova.

6 uur geleden
Sénéchal stapt over naar wielerploeg Arkéa-B&B Hotels

PARIJS (ANP) - Florian Sénéchal komt vanaf volgend jaar uit voor de Franse wielerploeg Arkéa-B&B Hotels. De 30-jarige Fransman is afkomstig van het Belgische Soudal Quick-Step en tekende een contract voor twee jaar bij de ploeg waar B&B Hotels de plaats inneemt van Samsic als mede-hoofdsponsor.

8 uur geleden
Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

10 uur geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

12 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

12 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

22 uur geleden