Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse Senaat akkoord met handelsdeal Mexico en Canada

Amerikaanse Senaat akkoord met handelsdeal Mexico en Canada

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse Senaat heeft in ruime meerderheid ingestemd met een nieuw handelsverdrag met Canada en Mexico. Daarmee hoeft de opvolger van het NAFTA-verdrag alleen nog door president Donald Trump te worden ondertekend om in werking te treden.

Het akkoord, USMCA geheten, werd vorig jaar december voor de tweede keer ondertekend door de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Dat deden de drie landen eerder ook al, maar het lukte Trump vervolgens niet de overeenkomst door het Huis van Afgevaardigden te loodsen. Eind vorig jaar was daar wel een meerderheid voor de overeenkomst.

Het USMCA-akkoord is de opvolger van vrijhandelsakkoord NAFTA uit 1994. Dat werd door Trump opgezegd omdat hij meende dat het veel Amerikaanse banen had gekost. Het nieuwe verdrag bevat strengere regels rond arbeid. Daarmee moet het voordeel dat Mexico heeft van lage lonen enigszins worden gecompenseerd. De handelsstromen tussen de VS, Canada en Mexico hebben een jaarlijkse waarde van circa 1,2 biljoen dollar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Zeer zware verliezen beurzen Europa door viruszorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met zeer zware verliezen gesloten door zorgen over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China. Met name in Italië, waar inmiddels zes mensen zijn overleden aan het virus, ging de beurs hard onderuit. De Europese luchtvaartmaatschappijen gingen in de uitverkoop door de vrees dat mensen steeds minder gaan reizen door de virusuitbraak.

2 uur geleden
FNV begint rechtszaak tegen DuPont om blootstelling aan gifstof

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV begint een rechtszaak tegen chemieconcern DuPont. Dat doet FNV namens vijftien oud-werknemers die tijdens hun werk jarenlang zijn blootgesteld aan het giftige oplosmiddel dimethylacetamide (DMAc). Die stof kan onvruchtbaarheid veroorzaken en ervoor zorgen dat een kind dood wordt geboren.

2 uur geleden
Nog geen lege schappen bij winkelketens door coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens Blokker, Action en HEMA hebben nog geen lege schappen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Blokker verwacht vlak voor de zomer wel problemen voor sommige producten. HEMA en Action deden nog geen uitspraken over de situatie in de komende maanden.

2 uur geleden
Door virus geraakt Noord-Italië belangrijk voor handel Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het door het nieuwe coronavirus getroffen noorden van Italië is economisch gezien belangrijk voor Nederland. De regio is goed voor circa driekwart van de handel met Italië. Dat meldt het Nederlandse consulaat in Milaan op basis van cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

3 uur geleden
Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Tony's-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

4 uur geleden
Wall Street keldert door zorgen opmars coronavirus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag fors lager geopend, in navolging van de zware koersverliezen in Europa en Azië. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in Italië en landen als Iran en Zuid-Korea voedde de zorgen van beleggers op Wall Street dat de economische impact van de epidemie groter zal zijn dan eerder gedacht.

4 uur geleden
Coronavirus raakt containerscheepvaart

NEW YORK (ANP) - De containerscheepvaart staat onder druk als gevolg van het nieuwe coronavirus. Volgens kredietbeoordelaar Moody's komen er de laatste tijd beduidend minder schepen binnen in grote Chinese havens zoals Shanghai.

5 uur geleden