Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse politie zoekt ook onder water naar schutter Maine

Amerikaanse politie zoekt ook onder water naar schutter Maine

LEWISTON (ANP/RTR) - De klopjacht naar de persoon die woensdag achttien mensen doodschoot in een bowlingbaan en een bar in de Amerikaanse staat Maine is nog in volle gang. De politie heeft vrijdag ook duikers ingezet om in de rivier Androscoggin te zoeken naar aanwijzingen. Tienduizenden inwoners van de stad Lewiston moeten nog steeds binnen blijven en de politie denkt dat de zoekactie nog dagen kan duren.

Woensdagnacht werd bij een plek waar boten te water gelaten kunnen worden de auto gevonden van Robert Card, de 40-jarige man die verdacht wordt van de schietpartijen. Uit openbare gegevens blijkt dat hij minstens een vaartuig in bezit heeft. Het is onduidelijk wat dat precies is, maar het zou zijn gebouwd door een bedrijf dat jetski's maakt. Volgens de politiewoordvoerder worden daarom onder meer de oevers van de rivier uitgekamd op zoek naar aanwijzingen. Maar tegelijkertijd is het niet zeker dat hij via het water verder is gevlucht. De politie zoekt ook in een bos bij de bowlingbaan in de buurt.

Donderdagavond laat werd het huis van Cards familie omringd door de politie, die riep dat hij naar buiten moest komen met zijn handen omhoog. Na ruim twee uur bleek dat er niemand thuis was. Er werd een briefje gevonden, maar de woordvoerder wilde niet zeggen wat er op stond.

Meer uit Buitenland

Franse regering van premier Attal wordt demissionair

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron aanvaardt dinsdag volgens plaatselijke media het ontslag van zijn premier Gabriel Attal. Die blijft wel aan en wijdt zich als demissionaire premier aan de lopende zaken. De Franse politiek verkeert in een impasse sinds de parlementsverkiezingen eind juni en begin deze maand.

1 dag geleden
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen

MOSKOU (ANP) - Russisch militair personeel dat in de strijd tegen Oekraïne als eerste een Amerikaanse F-15- of F-16-gevechtsvliegtuig neerschiet, krijgt 15 miljoen roebel bonus. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti, dat zich baseert op het Russische ministerie van Defensie. Het gaat omgerekend om een afschotpremie van ruim 150.000 euro.

1 dag geleden
Herkozen voorzitter Europarlement waarschuwt voor polarisatie

STRAATSBURG (ANP) - De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft in haar eerste toespraak na haar herbenoeming gewaarschuwd voor polarisatie in de samenleving. Die heeft geleid tot "meer confronterende politiek, zelfs tot politiek geweld". Daar moet een einde aan komen, maar daarvoor zijn geen gemakkelijke politieke oplossingen, erkende Metsola in het Europees Parlement.

1 dag geleden
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne

BRUSSEL/BOEDAPEST (ANP) - Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, gaat hij onmiddellijk proberen een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán. Trump zou hem hebben verteld dat hij gedetailleerde vredesbemiddelingsplannen heeft.

1 dag geleden
Maltese conservatief Metsola herkozen als voorzitter Europarlement

STRAATSBURG (ANP) - De conservatieve Maltese Roberta Metsola blijft aan als voorzitter van het Europees Parlement. Het dinsdag nieuw aangetreden parlement heeft haar herkozen voor nog eens minstens tweeënhalf jaar.

1 dag geleden
Kremlin wil weten wat Zelensky met vredesbijeenkomst bedoelt

MOSKOU (ANP/AFP) - Het Kremlin heeft laten weten dat het eerst wil begrijpen wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedoelt met zijn vredesconferentie. De reactie wordt gezien als een voorzichtige. Eerder deed Moskou Zelensky's vredesconferentie als onzin af.

1 dag geleden
Psychiatrische zorg voor verdachte van aanval op Franse militair

PARIJS (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van een mesaanval op een Franse militair, krijgt nu psychiatrische zorg, zegt een politiebron tegen persbureau AFP. Het incident komt op een moment waarop de beveiliging in Parijs is opgeschroefd, mede vanwege de Olympische Spelen die eind juli beginnen.

1 dag geleden