Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse parlementariërs bezoeken Taiwan

Amerikaanse parlementariërs bezoeken Taiwan

TAIPEI (ANP) - Een delegatie van Amerikaanse parlementariërs is zondag in Taiwan gearriveerd voor ontmoetingen met hoge Taiwanese functionarissen. Het tweedaagse bezoek komt kort na het spraakmakende bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De reis is onderdeel van een breder bezoek aan de Indo-Pacifische regio. Dat staat in een verklaring van het Amerikaanse Instituut in Taiwan, de feitelijke ambassade van de Verenigde Staten. Met de Taiwanese autoriteiten wordt tot en met maandag gesproken over onder meer de onderlinge relatie, regionale veiligheid, handel en klimaatverandering.

De delegatie wordt geleid door de Democratische senator Ed Markey. Ook zijn drie leden van de Democratische Partij in het Huis van Afgevaardigden mee en één van de Republikeinse Partij,

Pelosi bracht begin augustus een kort bezoek aan Taiwan, ondanks waarschuwingen vanuit China om dat niet te doen. Beijing beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en hekelt alle vormen van diplomatieke banden met de regering in Taipei. In een reactie op Pelosi's bezoek werden dagenlang grote militaire oefeningen gehouden rondom Taiwan.

Meer uit Buitenland

Laatste dag van omstreden referenda in Oekraïne

MOSKOU (ANP) - De meerdaagse referenda in bezette Oekraïense gebieden gaan dinsdag hun slotdag in. Inwoners stemmen over de vraag of hun regio's zich moeten aansluiten bij Rusland dat aanstuurt op annexatie. De Oekraïense regering en haar westerse bondgenoten zien de volksraadpleging als een schijnvertoning waarvan de uitslag al vaststaat en die kan leiden tot verdere escalatie van het conflict.

1 uur geleden
Koning Charles vanaf medio 2024 op Britse bankbiljetten afgebeeld

LONDEN (ANP) - De Britse koning Charles wordt naar verwachting vanaf medio 2024 op bankbiljetten afgebeeld, heeft de Bank of England dinsdag bekendgemaakt.

1 uur geleden
Noodsituatie voor volksgezondheid in Florida om orkaan Ian

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra heeft maandag een noodsituatie voor de volksgezondheid uitgeroepen voor de staat Florida vanwege de naderende orkaan Ian. De orkaan bereikt waarschijnlijk dinsdag de zuidpunt van Florida. De regering van de Amerikaanse president Joe Biden liet weten met de lokale autoriteiten samen te werken om hulp te verlenen.

2 uur geleden
Amerikaans ruimtevaartuig crasht succesvol op ruimterots

HOUSTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben met hulp van Europa een experiment uitgevoerd waarbij een ruimtevaartuig op een ruimterots crasht. De missie DART, wat staat voor Double Asteroid Redirection Test, heeft als doel om te testen of het wegschieten van een ruimterots indien nodig mogelijk is. Zo kan de mensheid in de toekomst worden behoed voor verwoesting en vernietiging door de inslag van een asteroïde.

2 uur geleden
Nieuw monogram van koning Charles onthuld

LONDEN (ANP) - Het officiële monogram van koning Charles is maandag onthuld. Het logo zal te zien zijn op onder meer overheidsgebouwen, staatsdocumenten en brievenbussen. Volgens Britse media zal het huidige monogram van koningin Elizabeth de komende maanden en jaren worden vervangen.

4 uur geleden
Meer dan twintig organisaties eisen klimaatactie van hun regering

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan twintig organisaties wereldwijd eisen dat de regering van hun land strengere klimaatdoelen opstelt en naleeft. "Klimaatactie is een wettelijke plicht", schrijven ze in een open brief, verstuurd door het Climate Litigation Network. Als overheden niet luisteren naar de oproep stappen de organisaties naar de rechter.

4 uur geleden
Verdacht pakket bij huis belaagde Belgische minister ongevaarlijk

KORTRIJK (ANP/BELGA) - Het verdachte pakket dat maandagavond werd bezorgd bij de Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne blijkt een onschuldig postpakje. De politie werd opgeschrikt toen een koerier zich meldde bij het huis van de minister, op wie criminelen het gemunt zouden hebben. Maar de explosievenopruimingsdienst is weer vertrokken en de afzetting rond de woning is opgeheven, meldt de politie.

9 uur geleden