Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse oud-agent vrijgesproken in zaak rondom Breonna Taylor

Amerikaanse oud-agent vrijgesproken in zaak rondom Breonna Taylor

LOUISVILLE (ANP/RTR) - Een Amerikaanse oud-agent is vrijgesproken in de enige rechtszaak rondom Breonna Taylor (26). De zwarte vrouw werd bijna twee jaar geleden in Louisville doodgeschoten tijdens een drugsinval. De agent werd niet vervolgd voor haar dood, maar het in gevaar brengen van haar buren.

Het overlijden van Taylor, George Floyd en andere zwarte Amerikanen door politiegeweld leidde in 2020 wereldwijd tot Black Lives Matter-protesten tegen racisme. In de zaak rondom Taylor stond de 45-jarige Brett Hankison, een witte man, terecht omdat zijn kogels een andere woning in het appartementencomplex raakte.

Taylor lag ongewapend in bed toen agenten haar woning 's nachts zonder waarschuwing binnendrongen. De politie was op zoek naar haar ex-vriend. Haar nieuwe vriend loste een schot omdat hij dacht dat er werd ingebroken. Een agent raakte daarbij gewond. De politie schoot vervolgens terug. Hankison loste tien schoten omdat hij dacht dat zijn collega's zwaar onder vuur lagen. De agenten werden later ontslagen.

Nabestaanden van Taylor hadden een civiele rechtszaak aangespannen tegen de stad Louisville. Deze werd geschikt en de familie kreeg een schadevergoeding van 12 miljoen dollar (omgerekend 10,9 miljoen euro). Ook werden er politiehervormingen beloofd, waaronder strengere regels voor huiszoekingsbevelen.

Meer uit Buitenland

Vier vermiste kinderen na crash in Colombia levend gevonden

BOGOTA (ANP/RTR) - De vier kinderen die op 1 mei crashten met een vliegtuig in het Amazonewoud in Colombia zijn vrijdag gevonden. Alle vier zijn nog in leven. Dat bevestigen militaire autoriteiten aan Colombiaanse media.

1 minuut geleden
Boris Johnson treedt af als parlementslid om partygate-onderzoek

LONDEN (ANP) - De Britse oud-premier Boris Johnson treedt af als lid van het Lagerhuis om een onderzoek naar het zogenoemde partygate-schandaal. Volgens Britse media heeft hij zijn zetel voor het district Uxbridge and South Ruislip per direct ingeleverd. Johnson zegt in een verklaring dat hij de resultaten van een parlementair onderzoek heeft ontvangen en dat die onderzoekscommissie hem uit het parlement probeerde te duwen.

4 uur geleden
Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

6 uur geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

7 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

8 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

8 uur geleden
Berlusconi terug in het ziekenhuis voor controles

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vrijdag weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn dokters zeggen tegen Italiaanse media dat het om controles gaat vanwege zijn chronische leukemie. De controles zijn weliswaar enkele dagen naar voren gehaald, maar er zou volgens dokters en partijgenoten geen reden zijn voor paniek.

10 uur geleden