Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse oud-agent vrijgesproken in zaak rondom Breonna Taylor

Amerikaanse oud-agent vrijgesproken in zaak rondom Breonna Taylor

LOUISVILLE (ANP/RTR) - Een Amerikaanse oud-agent is vrijgesproken in de enige rechtszaak rondom Breonna Taylor (26). De zwarte vrouw werd bijna twee jaar geleden in Louisville doodgeschoten tijdens een drugsinval. De agent werd niet vervolgd voor haar dood, maar het in gevaar brengen van haar buren.

Het overlijden van Taylor, George Floyd en andere zwarte Amerikanen door politiegeweld leidde in 2020 wereldwijd tot Black Lives Matter-protesten tegen racisme. In de zaak rondom Taylor stond de 45-jarige Brett Hankison, een witte man, terecht omdat zijn kogels een andere woning in het appartementencomplex raakte.

Taylor lag ongewapend in bed toen agenten haar woning 's nachts zonder waarschuwing binnendrongen. De politie was op zoek naar haar ex-vriend. Haar nieuwe vriend loste een schot omdat hij dacht dat er werd ingebroken. Een agent raakte daarbij gewond. De politie schoot vervolgens terug. Hankison loste tien schoten omdat hij dacht dat zijn collega's zwaar onder vuur lagen. De agenten werden later ontslagen.

Nabestaanden van Taylor hadden een civiele rechtszaak aangespannen tegen de stad Louisville. Deze werd geschikt en de familie kreeg een schadevergoeding van 12 miljoen dollar (omgerekend 10,9 miljoen euro). Ook werden er politiehervormingen beloofd, waaronder strengere regels voor huiszoekingsbevelen.

Meer uit Buitenland

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft vrijdag besloten de Falcon 9-raket van SpaceX aan de grond te houden. Dit nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uiteen brak waardoor een lading satellieten voor Starlink in een verkeerde baan om de aarde terechtkwam. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

54 minuten geleden
Groep Democraten wil meer kandidaten voor presidentiële nominatie

WASHINGTON (ANP/AFP) - 24 voormalige Democratische congresleden dringen er bij president Joe Biden op aan om andere kandidaten te laten meedingen naar de presidentiële nominatie van de partij. In een vrijdag gepubliceerde open brief zeggen ze dat hun partijgenoot Biden daarmee "de natie waar hij van houdt het beste dient".

55 minuten geleden
Biden tegen aanhangers in Michigan: we gaan winnen

DETROIT (ANP) - Tijdens een bijeenkomst vrijdag in de stad Detroit heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn aanhangers verzekerd dat hij Donald Trump gaat verslaan in de verkiezingen in november. Hij noemde de beoogde Republikeinse presidentskandidaat een "bedreiging voor de natie".

3 uur geleden
Elon Musk doneert aan groep die Trump in het Witte Huis wil

WASHINGTON (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft gedoneerd aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de herverkiezing van Donald Trump. Dat zeggen bronnen aan persbureau Bloomberg.

5 uur geleden
Rechter verwerpt aanklacht tegen Alec Baldwin rond schietincident

SANTA FE (ANP/RTR/AFP) - Een rechter in New Mexico heeft de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijk schietincident op de set van de film Rust verworpen. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee. Er zou bewijs zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur.

7 uur geleden
Beperkingen voor Trump op Facebook en Instagram verdwijnen

WASHINGTON (ANP) - De beperkingen voor de Instagram- en Facebookaccounts van voormalig president Donald Trump worden binnenkort ingetrokken. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios, dat zich baseert op de eigenaar van deze sociale media, het bedrijf Meta.

8 uur geleden
Rechtszaken tegen Giuliani, ex-advocaat Trump, kunnen doorgaan

NEW YORK (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft een einde gemaakt aan het bankroet van Rudy Giuliani, een voormalig advocaat van ex-president Donald Trump. Daardoor kunnen rechtszaken voor smaad en seksuele intimidatie en andere claims tegen Giuliani worden voortgezet.

10 uur geleden