Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse opperrechters verwerpen klacht tegen zege Biden

Amerikaanse opperrechters verwerpen klacht tegen zege Biden

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse opperrechters hebben een klacht van partijgenoten van de Republikeinse president Trump tegen een uitslag van de verkiezingen verworpen. Republikeinse politici wilden de verkiezingsoverwinning van Trumps rivaal Biden in de staat Pennsylvania ongeldig laten verklaren.

Het Hooggerechtshof in Washington weigerde dat. Het is de zoveelste tegenslag voor het kamp-Trump, dat met allerlei rechtszaken probeert te voorkomen dat Biden op 20 januari tot president wordt beëdigd.

Volgens de klagers hadden ongeveer 2,5 miljoen briefstemmen niet meegeteld mogen worden. Die zouden illegaal zijn volgens de wetten van Pennsylvania, meenden zij. De meeste briefstemmen gingen naar alle waarschijnlijkheid naar de Democraat Biden, omdat vooral Democratische kiezers op deze manier zouden hebben gestemd.

De nederlaag van Trump in Pennsylvania is extra bitter, omdat hij daar vier jaar geleden won. Volgens de president is hem zijn herverkiezing ontstolen door massale fraude.

Meer uit Buitenland

Griekse zaak over dodelijke scheepsramp met migranten geseponeerd

ATHENE (ANP/RTR/AFP) - Een Griekse rechtbank zegt zich niet te kunnen buigen over het zinken van een migrantenschip vorig jaar, omdat de dodelijke scheepsramp op internationale wateren plaatsvond. De zaak tegen de negen Egyptische verdachten is geseponeerd.

16 minuten geleden
Lavrov klaagt over sancties na helikopterongeluk Raisi

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft het helikopterongeluk van de Iraanse president Ebrahim Raisi in verband gebracht met Amerikaanse sancties. Hij zegt dat daardoor de veiligheid van de luchtvaart is verslechterd.

27 minuten geleden
Macron gaat naar door rellen geteisterde Nieuw-Caledonië

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron reist dinsdagavond naar Nieuw-Caledonië. In het Franse overzeese gebiedsdeel bij Australië vinden ruim een week rellen plaats.

59 minuten geleden
Meer dan 14.000 inwoners van Charkiv ontheemd

GENÈVE (ANP/AFP) - Meer dan 14.000 inwoners van de Oekraïense regio Charkiv zijn ontheemd geraakt, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Rusland is daar op 10 mei een nieuw grondoffensief begonnen en heeft meerdere plaatsen ingenomen.

1 uur geleden
Begrafenisprocessie voor Iraanse president Raisi

TABRIZ (ANP/AFP) - In Iran is een begrafenisprocessie begonnen voor de overleden president Ebrahim Raisi. De komende dagen zijn er meerdere ceremonies ter ere van hem voordat hij donderdag begraven wordt.

1 uur geleden
Israëlische defensieminister haalt uit naar aanklager ICC

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft uitgehaald naar de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Die heeft een aanvraag ingediend voor arrestatiebevelen tegen Gallant, de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en drie kopstukken van Hamas om de oorlog in de Gazastrook.

2 uur geleden
China hoopt op objectief ICC bij vervolging kopstukken Gazaoorlog

BEIJING (ANP/AFP) - China hoopt dat het Internationaal Strafhof (ICC) zich "objectief en onpartijdig" zal opstellen bij de mogelijke vervolging van Israëlische en Palestijnse leiders. De aanklager van het hof in Den Haag heeft maandag om een arrestatiebevel gevraagd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn defensieminister en drie Hamasleiders.

2 uur geleden