Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse onderzoekscommissie: Trump overtrad mogelijk de wet

Amerikaanse onderzoekscommissie: Trump overtrad mogelijk de wet

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse parlementaire onderzoekscommissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt, geeft in nieuwe rechtbankdocumenten aan dat de voormalige president Donald Trump mogelijk de wet heeft overtreden door te proberen de verkiezingsuitslag van 2020 te veranderen.

Trump weigerde te accepteren dat hij de presidentsverkiezingen van 2020 had verloren en voerde in verschillende staten rechtszaken om stembiljetten nietig te laten verklaren. Dat is hem niet gelukt.

Het is niet direct duidelijk wat voor bewijs er is dat Trump frauduleus of onrechtmatig handelde, maar de onderzoekscommissie geeft aan dat het overweegt het bewijs te overhandigen aan het ministerie van Justitie.

Dat zou gezien worden als symbolische actie, maar mogelijk zou het ook de druk op minister van Justitie Merrick Garland kunnen opvoeren om Trump officieel aan te klagen.

Meer uit Buitenland

Israëlische regering sluit plaatselijke tak Al Jazeera

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden. Dat staat in een verklaring van de regering. Het is nog onduidelijk wanneer de maatregel van kracht wordt.

11 minuten geleden
FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage

LONDEN (ANP) - Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd dat Rusland gewelddadige sabotageacties aan het voorbereiden is. Dit bericht zakenkrant The Financial Times, dat inzage kreeg in analyses uit drie Europese landen.

23 minuten geleden
Ruim anderhalf miljoen bezoekers bij megaconcert Madonna in Rio

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - Het afsluitende optreden van de Celebration Tour van Madonna heeft volgens de autoriteiten ongeveer 1,6 miljoen mensen naar het strand van Copacabana in Rio de Janeiro getrokken. Het megaconcert van de 65-jarige artieste was voor bezoekers gratis, de overheid kostte het naar verluidt zo'n 20 miljoen real (omgerekend ruim 3,6 miljoen euro).

2 uur geleden
Madonna geeft megaconcert in Rio de Janeiro

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA/AFP) - Madonna heeft zaterdagnacht een megaconcert gegeven op het strand van Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Volgens het stadsbestuur werden er 1,5 miljoen fans verwacht bij het optreden. Hoeveel dat er uiteindelijk precies waren, was niet onmiddellijk duidelijk. Wel tonen foto's van het evenement dat het strand afgeladen vol stond.

5 uur geleden
Minimalistische kunstenaar Frank Stella overleden

NEW YORK (ANP/AFP) - De Amerikaanse kunstenaar Frank Stella is op 87-jarige leeftijd overleden, melden verschillende media in de Verenigde Staten. De schilder en beeldhouwer, die zich vooral met zijn vroege minimalistische werken een dominante plek binnen de naoorlogse Amerikaanse kunstwereld verwierf, stierf thuis in Manhattan aan lymfeklierkanker, meldt The New York Times.

6 uur geleden
Hamas: geen akkoord zonder definitief einde oorlog in Gaza

CAÏRO (ANP/AFP) - Een hoge functionaris van Hamas heeft gezegd dat de Palestijnse groepering niet zal instemmen met een staakt-het-vuren indien dat niet expliciet een definitief einde van de oorlog in Gaza inhoudt. De functionaris, die volgens persbureau AFP niet bij naam genoemd wilde worden, hekelde de Israëlische pogingen om tot een akkoord te komen over de vrijlating van gijzelaars "zonder dit te koppelen aan het beëindigen van de agressie in Gaza".

11 uur geleden
VN-organisatie ziet hongersnood in noorden Gazastrook

WASHINGTON (ANP/DPA) - Volgens de directeur van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) is er al een "echte" hongersnood in het noorden van de Gazastrook. De problemen zouden zich uitbreiden naar het zuiden van het Palestijnse gebied, aldus Cindy McCain in een interview met de Amerikaanse televisiezender NBC dat zondag in zijn geheel wordt uitgezonden.

17 uur geleden