Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse media: burgemeester New York wil gouverneur worden

Amerikaanse media: burgemeester New York wil gouverneur worden

NEW YORK (ANP) - De vertrekkende burgemeester van de stad New York, Bill de Blasio, is begonnen met pogingen gouverneur van de gelijknamige staat te worden. Volgend jaar wordt de gouverneur gekozen en de Democraat heeft al stukken ingediend bij de Kiesraad van de staat om kandidaat te worden, meldden verscheidene Amerikaanse media.

De Blasio is al twee keer verkozen tot burgervader en mag wettelijk niet aan een derde termijn beginnen. De gemeente New York kiest dinsdag een nieuwe burgemeester.

De Blasio heeft officieel nog niks gezegd over zijn kandidatuur voor het gouverneurschap, maar media en medewerkers menen dat hij een poging doet. Hij zou niet de enige Democraat zijn in de race om het gouverneurschap van de staat die bijna 3,5 keer groter is dan Nederland en circa twintig miljoen inwoners telt. De justitieminister van de deelstaat, Letitia James, wil dat bijvoorbeeld ook, net als onder anderen Kathy Hochul die de post sinds augustus ad interim bekleedt.

Hochul werd in augustus tijdelijk gouverneur van de staat omdat de Democraat Andrew Cuomo na ruim tien jaar werd gedwongen af te treden door een schandaal rond seksuele intimidatie.

Meer uit Buitenland

Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

50 minuten geleden
Japans keizerlijk hof gaat meer informatie delen

TOKIO (ANP) - Het Japans keizerlijk hof gaat op een andere manier met het publiek communiceren. Daarvoor is zaterdag een nieuw pr-kantoor geopend, melden Japanse media.

3 uur geleden
Paus Franciscus na drie nachten ontslagen uit ziekenhuis

ROME (ANP/AFP) - Paus Franciscus (86) is zaterdag zoals aangekondigd ontslagen uit het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Hij werd daar woensdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van een bronchitisinfectie. "Ik leef nog steeds", grapte hij bij het verlaten van het ziekenhuis.

5 uur geleden
Topmilitair VS: Oekraïense winst dit jaar onwaarschijnlijk

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse topmilitair Mark Milley denkt niet dat Oekraïne de oorlog dit jaar zal winnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil alle Russische militairen uit het land verdrijven en dat wordt erg lastig, aldus de legerstafchef in een interview met nieuwssite Defense One.

5 uur geleden
The Telegraph: Joe Biden niet naar kroning Charles

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden komt volgende maand hoogstwaarschijnlijk niet naar de kroning van koning Charles. Bronnen zeggen tegen The Telegraph dat hij "niet wordt verwacht" en dat er in zijn plaats een delegatie wordt gestuurd. Mogelijk komt Bidens vrouw Jill wel naar Londen.

5 uur geleden
Doden en tientallen gewonden door zware tornado's in VS

LITTLE ROCK (ANP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen andere personen raakten gewond nadat zware tornado's vrijdag over een aantal staten in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten zijn geraasd, schrijft CNN.

9 uur geleden
Minneapolis: groen licht politiehervorming na dood George Floyd

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Het bestuur van de Amerikaanse stad Minneapolis heeft vrijdag een plan voor de hervorming van de plaatselijke politie goedgekeurd. De aanleiding is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in 2020.

12 uur geleden