Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse media: burgemeester New York wil gouverneur worden

Amerikaanse media: burgemeester New York wil gouverneur worden

NEW YORK (ANP) - De vertrekkende burgemeester van de stad New York, Bill de Blasio, is begonnen met pogingen gouverneur van de gelijknamige staat te worden. Volgend jaar wordt de gouverneur gekozen en de Democraat heeft al stukken ingediend bij de Kiesraad van de staat om kandidaat te worden, meldden verscheidene Amerikaanse media.

De Blasio is al twee keer verkozen tot burgervader en mag wettelijk niet aan een derde termijn beginnen. De gemeente New York kiest dinsdag een nieuwe burgemeester.

De Blasio heeft officieel nog niks gezegd over zijn kandidatuur voor het gouverneurschap, maar media en medewerkers menen dat hij een poging doet. Hij zou niet de enige Democraat zijn in de race om het gouverneurschap van de staat die bijna 3,5 keer groter is dan Nederland en circa twintig miljoen inwoners telt. De justitieminister van de deelstaat, Letitia James, wil dat bijvoorbeeld ook, net als onder anderen Kathy Hochul die de post sinds augustus ad interim bekleedt.

Hochul werd in augustus tijdelijk gouverneur van de staat omdat de Democraat Andrew Cuomo na ruim tien jaar werd gedwongen af te treden door een schandaal rond seksuele intimidatie.

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

19 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

19 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

22 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

22 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

23 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

1 dag geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

1 dag geleden