Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse leger wil honderden noodhospitalen opzetten

Amerikaanse leger wil honderden noodhospitalen opzetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten moeten honderden noodhospitalen worden ingericht om de toestroom van coronapatiënten op te kunnen vangen. De genie van het Amerikaanse leger heeft plannen voor zeker 341 van dergelijke medische faciliteiten maar zoekt nog naar de juiste gebouwen of open plekken.

Hotels, studentenflats, congrescentra en tenten op grote open plekken moeten worden omgetoverd in noodhospitalen. "De schaal van de hele operatie is enorm", zei de commandant van de genie luitenant-generaal Todd Semonite dinsdag tegen ABC News. "Op dit moment spreken we over ongeveer 341 medische faciliteiten in het hele land."

Het aantal coronabesmettingen in de VS groeit snel. Maandag kwamen er 20.000 gevallen bij. Ziekenhuizen bezwijken onder de druk. Er zijn te weinig artsen, verpleegkundigen, medische apparatuur en beschermende middelen.

Het aantal doden is gestegen tot boven de 3000, maar experts vrezen dat een veelvoud aan doden nog zal volgen. Functionarissen vrezen dat het uiteindelijke aantal dodelijke slachtoffers in de VS wel eens tussen de 100.000 en 200.000 zou kunnen uitkomen.

Niet alleen extra medische centra zijn nodig, waarschuwt burgemeester Bill de Blasio van de zwaar getroffen metropool New York, maar vooral ook medisch personeel van het leger. Eerder had hij zich ook al tot Washington gewend. "Ik heb president Trump gezegd, we hebben zondag mensen nodig, deze zondag, om de vreselijke situatie aan te kunnen die we voor de komende twee weken voorzien."

Meer uit Buitenland

Frans OM eist proces tegen Marine Le Pen voor fraude met EU-geld

PARIJS (ANP/BELGA) - Het Openbaar Ministerie in Parijs zegt dat er een proces moet komen tegen voormalig Rassemblement National-voorzitter Marine Le Pen en 26 anderen. De extreemrechtse politica wordt ervan verdacht tussen 2004 en 2016 Europese overheidsgelden te hebben verduisterd.

23 minuten geleden
Kyiv: Russische 'energieterreur' voor winter is nu al begonnen

KYIV (ANP/AFP) - De Oekraïense premier Denys Sjmyhal zegt dat Rusland weer is begonnen met het systematisch aanvallen van de Oekraïense energievoorzieningen. Maar volgens Sjmyhal is de Oekraïense luchtafweer dit jaar een stuk beter voorbereid op de "energieterreur" dan vorige winter.

49 minuten geleden
Separatisten: Azerbeidzjan omsingelt stad in Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/AFP) - Azerbeidzjaanse soldaten zouden aan de rand van Stepanakert, de regiohoofdstad van Nagorno-Karabach, staan. Dat beweren de Armeense separatisten die het daar voor het zeggen hebben. Volgens een woordvoerder verstoppen inwoners zich in kelders.

57 minuten geleden
Syrië en China kondigen 'strategische samenwerking' aan

HANGZHOU (ANP) - De Syrische president Bashar al-Assad heeft in China een ontmoeting gehad met zijn ambtgenoot Xi Jinping. Assad hoopte in zijn eerste bezoek in bijna twintig jaar de banden aan te halen met Beijing en lijkt succes te hebben. Xi kondigde na het gesprek een nieuwe "strategische samenwerking" aan.

1 uur geleden
Tweede graanschip vertrokken uit Oekraïne na stop graandeal

KYIV (ANP/RTR) - Sinds het aflopen van de graandeal heeft een tweede schip Oekraïne verlaten met een lading graan. Het is de Aroyat, die is vertrokken uit de haven van Chornomorsk, bevestigt de Oekraïense vicepremier Oleksandr Koebrakov.

3 uur geleden
Duitse concentratiekampen hebben meer last van extreemrechts

BERLIJN (ANP) - Duitse concentratiekampen die nu zijn ingericht als herdenkingsmonumenten voor de Holocaust ervaren steeds meer overlast van extreemrechtse groepen. Ze zien bijvoorbeeld steeds vaker graffiti van hakenkruizen en antisemitische leuzen opduiken bij de monumenten. De nieuwssite RND deed een rondvraag bij vijf Duitse kampen die de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten en die zien allemaal een toename.

3 uur geleden
Adviseur: Azerbeidzjan geeft Armeense strijders mogelijk amnestie

BAKOE (ANP/RTR) - Azerbeidzjan overweegt amnestie voor Armeense strijders in Nagorno-Karabach die de wapens neerleggen, zegt presidentieel adviseur Hikmet Hajiyev. Toch zouden sommige separatisten in de bevochten enclave hebben gezegd dat ze niet zullen stoppen met hun opstand.

4 uur geleden