Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse leger wil honderden noodhospitalen opzetten

Amerikaanse leger wil honderden noodhospitalen opzetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten moeten honderden noodhospitalen worden ingericht om de toestroom van coronapatiënten op te kunnen vangen. De genie van het Amerikaanse leger heeft plannen voor zeker 341 van dergelijke medische faciliteiten maar zoekt nog naar de juiste gebouwen of open plekken.

Hotels, studentenflats, congrescentra en tenten op grote open plekken moeten worden omgetoverd in noodhospitalen. "De schaal van de hele operatie is enorm", zei de commandant van de genie luitenant-generaal Todd Semonite dinsdag tegen ABC News. "Op dit moment spreken we over ongeveer 341 medische faciliteiten in het hele land."

Het aantal coronabesmettingen in de VS groeit snel. Maandag kwamen er 20.000 gevallen bij. Ziekenhuizen bezwijken onder de druk. Er zijn te weinig artsen, verpleegkundigen, medische apparatuur en beschermende middelen.

Het aantal doden is gestegen tot boven de 3000, maar experts vrezen dat een veelvoud aan doden nog zal volgen. Functionarissen vrezen dat het uiteindelijke aantal dodelijke slachtoffers in de VS wel eens tussen de 100.000 en 200.000 zou kunnen uitkomen.

Niet alleen extra medische centra zijn nodig, waarschuwt burgemeester Bill de Blasio van de zwaar getroffen metropool New York, maar vooral ook medisch personeel van het leger. Eerder had hij zich ook al tot Washington gewend. "Ik heb president Trump gezegd, we hebben zondag mensen nodig, deze zondag, om de vreselijke situatie aan te kunnen die we voor de komende twee weken voorzien."

Meer uit Buitenland

Zelenski wil internationale hulp voor wederopbouw Oekraïne

KIEV (ANP) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept de hulp in van de internationale gemeenschap om zijn verwoeste land weer op te bouwen zodra de oorlog met Rusland voorbij is. "Het is niet alleen nodig om alles te herstellen wat de bezetters hebben vernietigd, maar ook om een ​​nieuwe basis voor ons leven te creëren: veilig, modern, comfortabel, toegankelijk", zei hij zaterdag in een toespraak.

1 uur geleden
Politiechef Uvalde in VS neemt ontslag na bloedbad op school

UVALDE (ANP/DPA) - Meer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, heeft de verantwoordelijk politiechef ontslag genomen, melden diverse media. "Ik denk dat dit de beste beslissing is voor Uvalde", citeerde de lokale krant Uvalde Leader News politiechef Pete Arredondo. Hij werd ruim een week geleden al met betaald verlof naar huis gestuurd.

3 uur geleden
VS onderzoeken kogel die bekende Palestijnse journaliste doodde

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Amerikaanse deskundigen kunnen de kogel onderzoeken die de bekende Palestijns-Amerikaanse journaliste Shireen Abu Akleh doodde. Palestijnse autoriteiten hebben de kogel overhandigd. Ze hopen dat nu kan worden vastgesteld of het Israëlische leger verantwoordelijk is.

6 uur geleden
Honderden vluchten geannuleerd voor Amerikaanse feestdag

WASHINGTON (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn aan de vooravond van de nationale feestdag (4 juli) honderden vluchten geannuleerd omdat luchtvaartmaatschappijen kampen met gebrek aan personeel. Tot zaterdagmiddag werden al bijna zeshonderd binnen- en buitenlandse vluchten geschrapt, terwijl ruim 2600 vluchten vertraging opliepen. Een dag daarvoor waren er al vergelijkbare problemen.

7 uur geleden
Taliban roepen in verklaring op tot internationale erkenning

KABUL (ANP/RTR) - Het Afghaanse fundamentalistische Taliban-regime heeft zaterdag een grote bijeenkomst van duizenden geestelijken in de Afghaanse hoofdstad Kabul afgesloten door de internationale gemeenschap te vragen hun regering te erkennen. De Taliban regeren Afghanistan sinds vorig jaar augustus, maar tot nu toe heeft geen enkel land het Islamitisch Emiraat Afghanistan, zoals het land volgens de Taliban heet, officieel erkend.

8 uur geleden
Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen

MINSK (ANP/RTR) - De Russische bondgenoot Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen op militaire doelen. Zonder enig bewijs te leveren, stelt de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko dat dat drie dagen geleden is gebeurd.

8 uur geleden
Uitbraak Afrikaanse varkenspest in Duitse deelstaat Nedersaksen

BERLIJN (ANP/DPA) - Op een varkensboerderij in de Duitse deelstaat Nedersaksen is een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest bevestigd. Het gaat om een boerderij in het district Emsland, bij de grens met Nederland.

12 uur geleden