Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse investeerder vrij uit huisarrest in Rusland

Amerikaanse investeerder vrij uit huisarrest in Rusland

MOSKOU (ANP) - Het huisarrest van de Amerikaanse investeerder Michael Calvey in Rusland is opgeheven. Dat heeft het Hooggerechtshof in Moskou donderdag bepaald, meldden Russische media.

Calvey, oprichter van het investeringsfonds Baring Vostok, werd in februari 2019 gearresteerd wegens verduistering in verband met een geschil over een deal voor geldschieter Vostotsjni (Oriëntaalse) Bank. De nu omstreden leenbank wordt ook de Orient Expressbank genoemd.

De 51-jarige Calvey behoort tot de grootste particuliere investeerders in Rusland. Hij werd verdacht van het verduisteren van omgerekend ongeveer 34 miljoen euro. Calvey, die de beschuldigingen ontkende, zou tot 13 november onder huisarrest staan.

Conflict

Calvey is in conflict met twee invloedrijke zakenmannen die betrokken waren bij de fusie van de in problemen geraakte 'Oriënt Express' met de eveneens in zwaar weer verkerende Uniastrum Bank van Artem Avetsjian. Hij is een van de zakenlui die zeggen door Calvey te zijn benadeeld.

Zijn arrestatie veroorzaakte verontwaardiging onder zowel buitenlandse als Russische investeerders, evenals een aantal spraakmakende figuren in de buurt van het Kremlin.

De vrijlating volgt na een overeengekomen schikking van zo'n 27 miljoen euro tussen Baring Vostok en Avetsjians Finvison Holdings.

Meer uit Buitenland

Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

45 minuten geleden
Westerse luchtmachten houden Arctic Challenge-oefening

TIKKAKOSKI (ANP) - Finland, Noorwegen en Zweden houden de tweejaarlijkse Arctic Challenge Exercise (ACE), een internationale oefening van de luchtmacht. Dit jaar doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De oefening wordt dit keer georganiseerd door Finland en loopt van 29 mei tot 9 juni.

48 minuten geleden
Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

ANKARA (ANP) - De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen "in eenheid en solidariteit" samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara. "Dit vragen we met heel ons hart", voegde Erdogan aan zijn oproep toe.

5 uur geleden
Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

MADRID (ANP/AFP/DPA) - De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden. Met ongeveer 90 procent van de stemmen geteld gaat de voorkeur van meer dan de helft van het electoraat naar de grootste oppositiepartij, de rechtse Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo.

6 uur geleden
Wereldleiders feliciteren Turkse president Erdogan met verkiezing

ISTANBUL (ANP) - Nu de Turkse kiesraad officieel bevestigd heeft dat Recep Tayyip Erdogan opnieuw gekozen is tot president van zijn land, stromen uit de hele wereld de felicitaties binnen. Onder hen was de Franse president Emmanuel Macron, die erop wees dat Frankrijk en Turkije voor gigantische uitdagingen staan die ze samen moeten aangaan. Macron noemde onder meer de terugkeer van vrede op het Europese continent.

7 uur geleden
Erdogan wint de Turkse presidentsverkiezing

ANKARA (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de Hoge Kiesraad kreeg de zittende president met nagenoeg alle stemmen geteld 52,14 procent van het electoraat achter zich, tegen 47,86 procent voor zijn tegenstrever Kemal Kilicdaroglu.

8 uur geleden
Poetin feliciteert Erdogan en roemt zijn buitenlandbeleid

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft Tayyip Erdogan alvast gefeliciteerd met zijn overwinning zondag in de Turkse presidentsverkiezingen. Volgens Poetin is Erdogans winst het bewijs dat het Turkse volk zijn "onbaatzuchtige werk" en "onafhankelijke buitenlandbeleid" waardeert. En: "We stellen uw persoonlijke bijdrage aan de versterking van vriendschappelijke Russisch-Turkse betrekkingen en voor beide partijen gunstige samenwerking op verschillende gebieden zeer op prijs."

9 uur geleden