Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse inflatie koelt verder af in februari

Amerikaanse inflatie koelt verder af in februari

WASHINGTON (ANP) - Amerikanen waren in februari gemiddeld 6 procent meer kwijt aan boodschappen, diensten of andere uitgaven voor hun levensonderhoud. Daarmee nam de inflatie iets af vergeleken met de voorgaande maand. Het inflatiecijfer kwam overeen met de gemiddelde verwachting van economen.

In januari stegen de consumentenprijzen op jaarbasis nog met 6,4 procent. Zonder de sterk wisselende prijzen voor voedingsmiddelen en brandstoffen stegen de prijzen in doorsnee met 5,5 procent, wat ook in lijn lag met de verwachtingen. In januari bedroeg deze zogeheten kerninflatie nog 5,6 procent.

Tussen januari en februari werd het dagelijks leven in de Verenigde Staten 0,4 procent duurder, blijkt verder uit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS). Tussen januari en december stegen de prijzen nog met 0,5 procent.

Rentes verhogen

Hoewel de inflatie lijkt af te koelen ligt deze nog altijd ver boven de doelstelling van de Amerikaanse centrale bank. De Federal Reserve probeert al een tijdlang de inflatie omlaag te krijgen door de rentes te verhogen.

Volgende week komt de Fed met het volgende rentebesluit. De Fed zal de rente dan naar verwachting opnieuw verhogen. Op de financiële markten wordt echter gehoopt dat de centrale bank misschien toch afziet van een verdere verhoging vanwege de recente onrust in de bankensector door het omvallen van de Amerikaanse Silicon Valley Bank (SVB).

Meer uit Financieel

EasyJet schort vluchten naar Israël op tot 27 oktober

LUTON (ANP/RTR) - De Britse budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft dinsdag alle vluchten naar Israël opgeschort tot 27 oktober vanwege de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten. Eerder besloot easyJet al in ieder geval deze week niet van en naar Tel Aviv te vliegen, na de aanval van Iran op Israël afgelopen weekeinde.

12 minuten geleden
Reisbranche wil 'flexdagen' rondom schoolvakanties

LEUSDEN (ANP) - Reiskoepel ANVR wil meer flexibiliteit rondom de schoolvakanties en roept de formerende partijen op 'flexdagen' mogelijk te maken, om de vakantiedrukte beter te spreiden. Zonder spreiding lopen prijzen in het hoogseizoen verder op, om te compenseren voor de onderbezetting buiten het piekseizoen, zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

1 uur geleden
Alliander doet grote aanbesteding voor nieuwe kabels

ARNHEM (ANP) - Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, wil ruim 1,6 miljard euro uittrekken voor nieuwe kabels. Het gaat voor de organisatie om de grootste aanbesteding ooit voor de levering van distributie- en transportkabels voor het midden- en laagspanningsnet.

1 uur geleden
Gasprijs verder omhoog door onrust in Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is dinsdag verder gestegen door de onrust in het Midden-Oosten, die voor verstoringen van de gasleveringen uit de regio kunnen zorgen. Vorige week werd de brandstof al flink duurder door de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël.

1 uur geleden
Onderzoek: in Nederland wordt veel in beschermd zeegebied gevist

UTRECHT (ANP) - In Nederlandse natuurgebieden in de zee wordt veel meer met sleepnetten gevist dan in andere Europese landen. Nederland is verantwoordelijk voor bijna de helft van het totale aantal visuren op beschermde zeebodems, meldt natuurorganisatie Stichting de Noordzee op basis van internationaal onderzoek naar de visserijdruk in beschermde natuurgebieden in zeven Europese landen.

2 uur geleden
ArcelorMittal onderaan in rode AEX na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) - ArcelorMittal was dinsdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die ook een stevig verlies liet zien. Het staalconcern werd door de kenners van Deutsche Bank van de kooplijst gehaald en zakte dik 5 procent. De algehele stemming op de beursvloeren was eveneens negatief. Maandag leek de Europese beurshandel nog weinig last te hebben van de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekend, maar de zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op die aanval lijken nu toe te nemen.

3 uur geleden
Concurrentie onder kopers op woningmarkt neemt sterk toe

AMSTERDAM (ANP) - De concurrentie onder woningzoekers is het afgelopen kwartaal sterk toegenomen, meldt huizensite Funda. De toename in concurrentie heeft invloed op hoe kopers de zoektocht naar een nieuwe woning ervaren. Het aantal kopers dat vindt dat dit een goed moment is om een woning te kopen bleef gelijk aan vorig kwartaal, maar het aantal kopers dat gelooft dat het over zes maanden een goed moment is om een woning te kopen nam af.

3 uur geleden