Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse havens draaien overuren vanwege feestdagen

Amerikaanse havens draaien overuren vanwege feestdagen

LOS ANGELES (ANP/RTR) - De haven van Los Angeles blijft de komende maanden 24 uur per dag en zeven dagen per week open, maakte het Witte Huis woensdag (lokale tijd) bekend. De haven van het nabijgelegen Long Beach besloot daar een aantal weken geleden al toe.

In aanvulling op de aankondiging van de autoriteiten hebben private partijen ook aangekondigd 's nachts door te werken. Grote winkelketens als Walmart, Home Depot en Target, en vervoerders als UPS en FedEx, hebben toegezegd 's nachts meer goederen vanuit de haven verder het land in te vervoeren.

Het havengebied van Los Angeles/Long Beach aan de Amerikaanse westkust behoort tot de drukste havens van de VS. Het gebied heeft al maanden te maken met lange wachttijden voor het lossen van vrachtschepen en er liggen tientallen vrachtschepen voor anker bij de ingang van de haven in de Grote Oceaan. De opstopping zorgt voor problemen bij de levering van goederen in talloze sectoren.

Zowel de regering van de Amerikaanse president Joe Biden als private partijen vreesden dat de aanstaande feestdagen, waarbij Amerikaanse winkels een groot deel van hun jaaromzet genereren, in gevaar zouden komen. The Wall Street Journal berichtte eerder deze week al dat onder andere Walmart en Target daarom eigen schepen gingen charteren, die in kleinere havens terecht konden om zo de wachttijden in Los Angeles/Long Beach te omzeilen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: winst bedrijven onder druk door hogere energierekening

DEN HAAG (ANP) - De winst kan in veel bedrijfssectoren onder druk komen te staan vanwege de gestegen energieprijzen, constateert ABN AMRO in een rapport. De combinatie van gestegen energietarieven en dunne marges betekent volgens de bank dat de winst in veel sectoren "weggevaagd" kan worden. Daardoor zullen ondernemingen ook prijsverhogingen gaan doorberekenen aan de consument, verwacht de bank.

50 minuten geleden
Beurzen in het teken van resultaten Philips, ASML en Unilever

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen staat de aanstaande week in het teken van een stroom aan kwartaalberichten van grote bedrijven. Nadat grote Amerikaanse banken het nieuwe cijferseizoen afgelopen week hadden afgetrapt, volgen de komende dagen onder andere updates van ASML, Unilever en Philips.

8 uur geleden
FNV wil grens wettelijk sociaal minimum verhogen

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept gemeenten op om geen gemeentelijke belastingen te heffen aan mensen die van minder dan 150 procent van het wettelijk sociaal minimum moeten rondkomen. Het sociaal minimum is het bedrag dat iemand minimaal nodig heeft om van te leven. Ook moeten deze mensen volgens FNV gebruik kunnen maken van voorzieningen zoals bijzondere bijstand voor onvoorziene, noodzakelijke medische kosten.

9 uur geleden
Zwitserse industrie krijgt oproep tot verminderen energieverbruik

BERN (ANP/BLOOMBERG) - Zwitserland waarschuwt grote bedrijven in de industrie dat ze deze winter misschien minder energie mogen verbruiken om grootschalige uitval van stroom te voorkomen, schrijft de Zwitserse krant NZZ am Sonntag. Grotere industriële bedrijven krijgen een brief van Ostral, de organisatie die in noodsituaties over de stroomvoorziening in het land gaat.

10 uur geleden
Koreaanse centrale bank: geen crisis door Evergrande

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De problemen van de geplaagde Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande zullen waarschijnlijk niet leiden tot een financiële crisis, zegt de Zuid-Koreaanse centrale bank. Volgens de bank komt dat doordat lokale banken weinig risico zullen lopen en omdat Chinese toezichthouders de markt controleren.

11 uur geleden
Hollywoodpersoneel sluit deal met producenten, staking afgewend

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Een geplande staking van personeel dat achter de schermen werkt bij Hollywoodfilms en -televisieshows gaat niet door. De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), een vakbond die ongeveer 60.000 werknemers vertegenwoordigt, heeft zaterdag een voorlopig akkoord gesloten met producenten.

17 uur geleden
Hollywoodpersoneel sluit deal met producenten, staking afgewend

LOS ANGELES (ANP) - Een geplande staking van personeel dat achter de schermen werkt bij Hollywoodfilms en -televisieshows gaat niet door. De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), een vakbond die ongeveer 60.000 werknemers vertegenwoordigt, heeft zaterdag een voorlopig akkoord gesloten met producenten.

20 uur geleden