Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse F-16 crasht in Zuid-Korea, piloot gered op zee

Amerikaanse F-16 crasht in Zuid-Korea, piloot gered op zee

SEOUL (ANP/RTR) - Een Amerikaanse F-16 is tijdens een routinevlucht gecrasht in Zuid-Korea. De piloot kon worden gered uit de Gele Zee, tussen het Koreaanse schiereiland en China.

De piloot was bezig met een trainingsvlucht toen zich "een noodgeval" voordeed in het vliegtuig. De piloot verliet het vliegtuig met de schietstoel en belandde in de Gele Zee. De Zuid-Koreaanse kustwacht pikte de piloot op uit het water. Wat het noodgeval precies was, is onduidelijk en wordt nog onderzocht.

De piloot verkeert volgens de Amerikaanse krijgsmacht in goede gezondheid. De Verenigde Staten heeft verschillende luchtmachtbases in Zuid-Korea, een belangrijke bondgenoot.

Meer uit Buitenland

Britse sancties tegen gevangenisbestuurders om dood Navalny

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse overheid heeft sancties ingesteld tegen zes mensen die aan het hoofd van de gevangenis staan waar Aleksej Navalny overleed. Zij mogen het Verenigd Koninkrijk niet in en hun eventuele tegoeden in dat land worden bevroren, meldt buitenlandminister David Cameron.

44 minuten geleden
Spanning loopt op bij boerenprotest in Madrid na stoppen tractors

MADRID (ANP) - Protesterende boeren in Madrid dreigen een centraal plein bezet te houden als mededemonstranten aan de rand van de stad niet verder kunnen met hun trekkers. Er is woensdag een groot protest voorzien in de hoofdstad waarbij boeren vanaf vijf verschillende routes met tractors naar het centrum trekken naar een verzamelpunt. Van daar zouden ze aan het begin van de middag naar het landbouwministerie rijden en lopen als slot van de demonstratie.

1 uur geleden
Deel van brug in aanbouw ingestort in Lochem, mensen bekneld

LOCHEM (ANP) - In Lochem, in de Achterhoek, is een deel van een brug in aanbouw op de Goorseweg ingestort. Er zitten mensen bekneld, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, maar hoeveel is nog niet bekend. De hulpdiensten zijn aanwezig en er zijn ook traumahelikopters opgeroepen.

1 uur geleden
Doden bij Israëlische aanval op woontoren Damascus

DAMASCUS (ANP/RTR/DPA/AFP) - Een Israëlische raketaanval heeft in Damascus volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. De doden zouden burgers zijn geweest. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van drie doden.

2 uur geleden
Reisadvies Parijs weer op groen na terreurdreiging

DEN HAAG (ANP) - Het reisadvies voor Parijs is aangepast van geel naar groen. Daarmee is de kleurcode voor heel Frankrijk nu weer groen, wat betekent dat er volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken geen bijzondere risico's zijn. De veiligheidsrisico's zijn volgens het departement vergelijkbaar met die in Nederland.

2 uur geleden
Moeder Navalny doet poging lichaam zoon te krijgen via rechter

SALECHARD (ANP/AFP) - Een Russische rechtbank in Salechard behandelt 4 maart de klacht van de moeder van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny, Ljoedmila Navalnaja. Zij is naar de afgelegen regio bij de poolcirkel gegaan, nadat haar zoon eind afgelopen week was overleden in een strafkolonie in Charp, bijna 50 kilometer ten noordwesten van Salechard. Ze stelt dat het niet vrijgeven van het lichaam strijdig is met de wet.

3 uur geleden
EU-landen eens over nieuwe sancties tegen Rusland

BRUSSEL (ANP) - Ambassadeurs van de EU-landen zijn akkoord over een nieuw, uitgebreid pakket aan sancties tegen Rusland. De afspraken moeten nu nog formeel door EU-ministers worden bekrachtigd. Ze kunnen dan voor 24 februari van kracht zijn, als wordt herdacht dat Rusland twee jaar geleden Oekraïne binnenviel.

3 uur geleden