Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse experts positief over boostershot Janssen-vaccin

Amerikaanse experts positief over boostershot Janssen-vaccin

WASHINGTON (ANP) - Onafhankelijke deskundigen die de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA adviseren, zijn unaniem positief over een boostershot met het coronavaccin van het Nederlandse Janssen. Mensen ouder dan 18 jaar zouden in aanmerking moeten komen voor zo'n extra prik, minstens twee maanden na de eerste inenting, melden Amerikaanse media.

De FDA besluit binnenkort of de aanbeveling wordt overgenomen. Als dat het geval is, wordt daarna bepaald welke groepen in aanmerking komen voor zo'n extra prik.

In de VS zijn circa 187 miljoen mensen volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Van hen hebben er ongeveer 15 miljoen het Janssen-vaccin gekregen. Daar krijgen mensen momenteel een enkele prik van, terwijl bij de twee andere vaccins die in de VS zijn goedgekeurd, die van Moderna en Pfizer/BioNTech, twee doses worden toegediend voor volledige bescherming.

Ziekenhuisopnames

Deze twee vaccins geven volgens Amerikaans onderzoek betere bescherming dan dat van Janssen, hoewel ze allemaal ziekenhuisopnames voorkomen. Volgens Janssen, onderdeel van het Amerikaanse concern Johnson & Johnson, verhoogt een tweede prik de effectiviteit aanzienlijk.

In de VS worden al boostershots van Pfizer/BioNTech gegeven aan 65-plussers en andere risicogroepen. De expertgroep had de FDA donderdag positief geadviseerd over een boosterprik met het Moderna-vaccin voor deze groepen.

In Nederland kunnen de alleroudsten over enige tijd een boosterprik krijgen, maar de Gezondheidsraad moet nog adviseren welke leeftijdsgroepen precies in aanmerking komen, en of mensen bijvoorbeeld ook een extra prik kunnen krijgen als ze aanvankelijk gevaccineerd waren met Janssen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Abriko 1 maand geleden
R.I.V.M. IS EEN GROTE SATANISCHE KERK!
Abriko 1 maand geleden
Een jaar geleden waren verpleegkundigen de helden in een pandemie. Dit jaar zullen ze hen ontslaan als ze niet zijn gevaccineerd. Zie je het? DE GROOTSTE FOUT DIE JE KUNT MAKEN IS, OM BLINDELINGS OP DE WETENSCHAP TE VERTROUWEN!!

Meer uit Buitenland

VS: Huis keurt defensiebegroting van 768 miljard dollar goed

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdagavond laat (lokale tijd) met ruime meerderheid een definitieve versie van de defensiebegroting voor 2022 goedgekeurd. De begrotingswet autoriseert defensie-uitgaven ter waarde van 768 miljard dollar (680,2 miljard euro). Dat bedrag is 25 miljard dollar hoger dan waar president Joe Biden om had gevraagd en ongeveer 5 procent meer dan de begroting van vorig jaar.

36 minuten geleden
Verdachte van moord op journalist Khashoggi gearresteerd

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - In Frankrijk is een van de verdachten van de spraakmakende moord op de Saudische journalist en regimecriticus Jamal Khashoggi opgepakt. De man werd gearresteerd op een luchthaven bij Parijs toen hij op het punt stond een vliegtuig naar Saudi-Arabië te nemen.

41 minuten geleden
Machtswisseling in Duitsland, Merkel na 16 jaar weg

BERLIJN (ANP) - Het Duitse parlement kiest woensdag de sociaaldemocraat Olaf Scholz tot regeringsleider. Hij wordt daarmee de opvolger van de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel, die zestien jaar het land bestuurde. Scholz gaat een coalitie leiden met de milieupartij Groenen en de liberale FDP. Het is voor het eerst dat deze partijen een regering vormen.

2 uur geleden
Biden waarschuwt Poetin in videogesprek voor escalatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zijn zorgen uitgesproken over de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. In een video-overleg van bijna twee uur waarschuwde hij Rusland voor "harde economische en andere maatregelen" als het tot gewelddadigheden komt, aldus het Witte Huis in een verklaring.

11 uur geleden
Von der Leyen dreigt Rusland met nieuwe sancties

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zal Rusland "stevig" straffen als het Oekraïne of andere buren van de EU blijft koeioneren, waarschuwt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. "We moeten onze samenlevingen en democratieën beschermen" tegen dit soort cynisch "machtsspel", zei ze.

11 uur geleden
Ruimtetelescoop Hubble doet het weer

HOUSTON (ANP) - De bejaarde ruimtetelescoop Hubble is gerepareerd. Vier wetenschappelijke meetinstrumenten aan boord doen het weer na een ingreep op afstand. Dat laat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA dinsdag weten.

12 uur geleden
UNICEF: vele miljarden nodig voor noodhulp kinderen in 2022

DEN HAAG (ANP) - Voor de wereldwijde noodhulp aan kinderen is volgend jaar een bedrag van zeker 9,4 miljard dollar (8,3 miljard euro) nodig, zegt UNICEF. De VN-organisatie schat dat meer dan 177 miljoen kinderen in 145 landen en regio's hulp nodig zullen hebben.

13 uur geleden