Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse dichter en schrijver Ferlinghetti (101) overleden

Amerikaanse dichter en schrijver Ferlinghetti (101) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse schrijver en dichter Lawrence Ferlinghetti is op 101-jarige leeftijd overleden. Hij was nauw betrokken bij de invloedrijke zogenoemde beatgeneration van schrijvers in de jaren vijftig en zestig, zoals Jack Kerouac, Allen Ginsberg en William S. Burroughs. Als zijn bekendste werk geldt de gedichtenbundel A Coney Island of the Mind (1958).

Volgens Wikipedia is veel werk van Ferlinghetti op muziek gezet door bekende popartiesten zoals Bob Dylan. Tijdens het laatste optreden van The Band in 1976, verfilmd door Martin Scorsese in The Last Waltz, droeg hij een gedicht voor.

Ferlinghetti stierf thuis in San Francisco, waar hij vanuit zijn boekenzaak City Lights "generaties van schrijvers en kunstenaars" inspireerde, aldus persbureau Reuters. Hij was ook kunstschilder en politiek activist.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Oppositievoorman Navalni aangekomen in strafkolonie

MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni is aangekomen in een strafkolonie om zijn straf van 2,5 jaar uit te zitten. De autoriteiten hebben dit vrijdag bevestigd. Navalni was donderdag uit een gevangenis in Moskou vertrokken.

2 uur geleden
België houdt vaccins AstraZeneca tot twee weken vast

BRUSSEL (ANP) - België houdt de coronavaccins van AstraZeneca die het ontvangt tot twee weken op de plank. Door de onvoorspelbaarheid van de leveringen door de vaccinfabrikant durven de Belgische autoriteiten mensen pas uit te nodigen zodra de vaccins binnen zijn, en daardoor wordt tijd verloren.

3 uur geleden
Prins Harry: media-aandacht funest voor mijn mentale gezondheid

LOS ANGELES (ANP) - Prins Harry heeft vorig jaar weloverwogen besloten een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Hij wilde zijn vrouw, zijn zoon en zichzelf beschermen tegen de media-aandacht. Hij noemt de situatie "giftig" in gesprek met James Corden van The Late Late Show.

5 uur geleden
Bijna 300 schoolmeisjes ontvoerd in noorden van Nigeria

ABUJA (ANP/RTR) - Een gewapende bende heeft 317 schoolmeisjes ontvoerd in het noordwesten van Nigeria. Rond middernacht deed de bende een inval op de kostschool in de staat Zamfara.

6 uur geleden
Bijna 10.000 nieuwe coronabesmettingen in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur nog eens 9997 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM. Daarmee is er sprake van een afname van bijna 2000 gevallen ten opzichte van donderdag.

8 uur geleden
Boeing 777 maakt noodlanding in Moskou om problemen met motor

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Een Boeing 777 van de luchtvaartmaatschappij Rossiya Airlines heeft vrijdagochtend (plaatselijke tijd) een noodlanding moeten maken in Moskou vanwege problemen met de motor. De noodlanding komt nog geen week nadat eenzelfde toestel van het Amerikaanse United Airlines boven de stad Denver delen van een motor verloor nadat die in brand was gevlogen.

8 uur geleden
Biden lanceert zijn eerste militaire aanval op Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP) - President Biden heeft ruim een maand na zijn aantreden het Midden-Oosten gebombardeerd. Het is zijn eerste militaire aanval als president van de Verenigde Staten. Volgens het Pentagon zijn in opdracht van de president luchtaanvallen uitgevoerd op posities van door Iran gesteunde milities aan de Syrisch-Iraakse grens. Het ging onder meer om een "controlepost" van de milities aan de grens in Syrië en andere faciliteiten in het oosten van dat land. Volgens de Syrische regering kwamen zeventien mensen om het leven.

9 uur geleden