Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse computerfabrikant HP wil met Xerox praten over fusie

Amerikaanse computerfabrikant HP wil met Xerox praten over fusie

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse computer- en printerfabrikant HP Inc gaat voor 15 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Met die stap wil het bedrijf zijn aandeelhouders paaien, die ook een overnamebod van branchegenoot Xerox overwegen. Tegelijkertijd liet HP voor het eerst weten te willen praten met Xerox over een samengaan. Dat moet dan wel op de voorwaarden van HP gebeuren.

HP houdt vol dat het bod van Xerox, dat door de concernleiding is afgewezen, te laag is. Volgens HP levert een combinatie bovendien minder kostenbesparingen op dan Xerox verwacht, niet 2 miljard maar 'slechts' 1 miljard dollar per jaar. HP wierp vorige week een beschermingsconstructie op tegen de vijandige toenadering van Xerox.

HP verwacht in het lopende boekjaar meer winst te maken dan het concern eerder had verwacht. HP gaat nog dieper in de kosten snijden, vooral door banen te schrappen. In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar zakte de omzet licht tot 14,6 miljard dollar op jaarbasis. De nettowinst bedroeg 678 miljoen dollar tegen 803 miljoen dollar een jaar eerder.

Meer uit Financieel

EU gaat 'verkeerde richting' op met importheffing, zegt China

BEIJING (ANP/RTR) - China maant de Europese Unie de importheffingen op Chinese elektrische auto's te herzien en niet verder in de "verkeerde richting" te gaan. Dat meldt het staatspersbureau Xinhua in een commentaar op de woensdag aangekondigde heffingen die de Europese Commissie vanaf 4 juli wil invoeren.

40 minuten geleden
Meer lastminuteboekingen door slecht weer, zeggen reisbureaus

DEN HAAG (ANP) - Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

46 minuten geleden
Besi opnieuw bij stijgers in terughoudende AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Besi behoorde donderdag opnieuw tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het chipbedrijf lijkt een inhaalslag te maken sinds het eerder deze week door investeringsbank Redburn op de kooplijst werd gezet en klom 1,5 procent. De stemming op de Europese beursvloeren was verder terughoudend, na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers verwerkten nog het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag na sluiting van de Europese beurshandel naar buiten kwam.

50 minuten geleden
Aandacht voor verzekeraar NN op Damrak na koopadvies

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar NN Group. De verzekeraar werd door de kenners van investeringsbank AlphaValue/Baader op de kooplijst gezet. Beleggers verwerken daarnaast nog het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht het rentetarief ongewijzigd. De beleidsmaker van de Fed gaven daarbij aan dit jaar maar één renteverlaging te voorzien. In maart gingen ze nog uit van drie renteverlagingen dit jaar. Voor 2025 worden wel meer verlagingen van het rentetarief voorzien.

1 uur geleden
Belgische bierbrouwers hadden in 2023 een historisch slecht jaar

BRUSSEL (ANP) - Belgische bierbrouwers hebben een historisch slecht jaar achter de rug. Zowel de binnenlandse bierconsumptie als de export daalde vorig jaar sterk, meldt branchevereniging Belgische Brouwers, met leden als AB InBev (Jupiler, Hoegaarden, Leffe en Stella Artois), Duvel en Grimbergen.

1 uur geleden
Inkomsten songwriters VS bedreigd door Spotify-bundel met boeken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse muzieksector is niet blij met de toevoeging van luisterboeken op Spotify. Een Amerikaanse brancheorganisatie voor de muziekuitgeverijsector heeft een klacht ingediend bij de concurrentiewaakhond Federal Trade Commission (FTC) omdat Spotify luisterboeken aanbiedt aan abonnees, waardoor liedjesschrijvers lagere royalty's krijgen van de muziekstreamingsdienst.

2 uur geleden
OpenAI verdubbelt omzet naar 3,4 miljard dollar, volgens topman

SAN FRANCISCO (ANP) - OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT, is op weg om zijn jaaromzet te verdubbelen naar 3,4 miljard dollar. Dat heeft topman Sam Altman tegen het personeel gezegd, aldus persbureau Bloomberg en technieuwsite The Information.

2 uur geleden