Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse burger gedood in bezet Palestijns gebied

Amerikaanse burger gedood in bezet Palestijns gebied

TEL AVIV (ANP/AFP/DPA) - In Jericho op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever is een Israëliër gedood die ook Amerikaans burger was. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, en overleed daar aan zijn verwondingen.

De Amerikaanse regering veroordeelde de dood van de VS-burger in Palestijns gebied als moord. Kritiek was er ook op de "gruwelijke moord" zondag op twee Israëlische broeders in de buurt van Nablus, iets noordelijker in het gebied.

Die aanslag leidde tot een wraakactie van Israëliërs die in bezet gebied wonen. Bij de onlusten werd een Palestijn gedood, en raakten er honderden gewond. Huizen en voertuigen gingen in vlammen op. Ook dat werd bekritiseerd door Washington: "We veroordelen ook het grootschalige willekeurige geweld van kolonisten tegen Palestijnse burgers na de moorden."

Inmiddels verhoogde Israël zijn militaire aanwezigheid op de Westelijke Jordaanoever.

Meer uit Buitenland

Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar Rode Zee

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar de Rode Zee. Commandant Shahram Irani heeft dat bekendgemaakt, bericht persbureau Tasnim. De stap komt nu Iran rekening houdt met een mogelijke vergeldingsactie van Israël.

29 minuten geleden
Omstreden conservatieve bijeenkomst in Brussel gaat toch door

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De tweede en laatste dag van een bijeenkomst van rechtse politici in Brussel mag alsnog doorgaan. Dinsdag zei de burgemeester dat de bijeenkomst verboden werd en greep de politie in, maar de Belgische Raad van State oordeelde dat daar te weinig reden voor was.

1 uur geleden
Vliegverkeer Dubai ontregeld door noodweer, minstens één dode

DUBAI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het vliegverkeer naar Dubai is nog steeds ernstig ontregeld door de hevige regenval van dinsdag. Vluchten moeten worden geschrapt of omgeleid. De luchthaven raadt reizigers af te vliegen, tenzij het "absoluut noodzakelijk" is. De stortregens hebben tot dusver aan ten minste één persoon het leven gekost.

2 uur geleden
Veiligheidsraad stemt donderdag over VN-lidmaatschap Palestijnen

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De VN-Veiligheidsraad stemt donderdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat meldt persbureau AFP op basis van diplomatieke bronnen.

5 uur geleden
Roerig buitenland overschaduwt opnieuw 'economische' EU-top

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen buigen zich op een EU-top in Brussel over de versterking van de concurrentiepositie van Europa. Maar ze ontkomen er niet aan om ook opnieuw buitenlandse brandhaarden te bespreken.

7 uur geleden
VS plannen nieuwe sancties tegen raket- en droneprogramma Iran

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn van plan de komende dagen Iran nieuwe sancties op te leggen die het raket- en droneprogramma van dat land raken. De Amerikanen verwachten dat hun bondgenoten dit voorbeeld zullen volgen. Dat laat nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan weten in een verklaring.

9 uur geleden
500.000 artilleriegranaten voor Oekraïne dankzij Tsjechisch plan

WASHINGTON (ANP/AFP) - Dankzij een Tsjechisch plan om munitie te leveren voor Oekraïne moeten er later dit jaar zeker een half miljoen artilleriegranaten worden geleverd. Twintig landen, waaronder Nederland, hebben zich bij het initiatief aangesloten om de munitie buiten Europa te kopen, zei de Tsjechische premier Petr Fiala dinsdag tijdens een bezoek aan Washington.

12 uur geleden