Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beurzen omlaag door onzekerheid over belastingen

Amerikaanse beurzen omlaag door onzekerheid over belastingen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend lager gesloten. Beleggers vragen zich af wat er met de belastingen gebeurt voor bedrijven en miljardairs nu de onderhandelingen over de investeringsplannen van president Joe Biden voortduren. Verdere kregen handelaren een stortvloed aan bedrijfsresultaten te verwerken, waarbij die van techbedrijven Microsoft en Google-moeder Alphabet in de smaak vielen.

Softwareconcern Microsoft kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en vooruitzichten dankzij zijn clouddiensten en werd beloond met een plus van 4,2 procent. Alphabet meldde een recordwinst en cijfers die hoger uitvielen dan analisten hadden voorspeld en won 5 procent.

De twee zwaargewichten zorgden ervoor dat techbeurs Nasdaq vlak sloot op 15.235,84 punten. De Dow-Jonesindex leverde 0,7 procent in op 35.490,69 punten. De breed samengestelde S&P 500-index ging 0,5 procent omlaag tot 4551,68 punten.

Twitter

Ook onlineberichtendienst Twitter kwam met cijfers. Die vielen minder in de smaak, want het aandeel ging haast 11 procent omlaag. Frisdrankproducent Coca-Cola voerde de winst en omzet op, geholpen door de versoepeling van de coronamaatregelen en heropening van de horeca in veel landen. Ook werden de verwachtingen voor het hele jaar verhoogd. De koers van Coca-Cola steeg 1,9 procent. Fastfoodketen McDonald's presteerde beter dan verwacht, onder meer dankzij hogere prijzen in zijn Amerikaanse restaurants en werd 2,7 procent hoger gezet.

Vliegtuigbouwer Boeing verloor 1,5 procent na een kwartaalverlies door de technische problemen met de 787 Dreamliner, waardoor de leveringen van dat toestel zijn opgeschort. Autoconcern GM daalde 5,4 procent, terwijl de cijfers beter waren dan gedacht. Motorfietsenbouwer Harley-Davidson wist wel te overtuigen met zijn kwartaalbericht en ging 3,6 procent omhoog.

Visa

Creditcardmaatschappij Visa opende de boeken, maar had ook last van berichten over een Amerikaans mededingingsonderzoek tegen het bedrijf. Het aandeel werd een kleine 7 procent lager gezet. Ook chipconcerns Texas Instruments (min 5 procent) en AMD (min 0,5 procent), muziekstreamingdienst Spotify (plus 8,2 procent) kwamen met updates.

De euro was 1,1601 dollar waard, tegen 1,1592 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 3 procent minder op 82,08 dollar. Brentolie werd 2,6 procent goedkoper op 84,13 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Nieuwe zorgen over Omikron duwen beurzen New York in het rood

NEW YORK (ANP) - Eerdere winsten op de aandelenbeurzen in New York zijn woensdag bij het slot verdampt. Tijdens de handelssessie groeiden de zorgen over de in zuidelijk Afrika ontdekte Omikron-variant van het coronavirus, die mogelijk besmettelijker is dan de dominante Delta-variant. De Verenigde Staten meldden de eerste vastgestelde coronabesmetting met de variant binnen de eigen landsgrenzen. In Zuid-Afrika was er een verdubbeling van het aantal positieve coronatests ten opzichte van dinsdag.

37 minuten geleden
Reuters: Air France-KLM stelt kapitaalverhoging uit om Omikron

PARIJS (ANP) - Air France-KLM stelt een geplande kapitaalverhoging mogelijk uit omdat de opkomst van de Omikron-variant van het coronavirus tot veel onzekerheid leidt in de luchtvaartsector. De luchtvaartcombinatie wilde voor het einde van dit jaar 1 miljard euro ophalen, maar overweegt dit wegens nieuwe reisbeperkingen pas later te doen, meldt persbureau Reuters op basis van anonieme ingewijden.

57 minuten geleden
Europese luchthavens veroordelen inreisverboden wegens Omikron

BRUSSEL (ANP) - Europese luchthavens hebben fel uitgehaald naar landen die wegens de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus inreisverboden hebben afgekondigd. Onder meer Nederland ontzegt veel reizigers de toegang uit landen in zuidelijk Afrika, waar de nieuwe variant werd ontdekt. Dit soort ingrepen helpt niet tegen de verspreiding van de nieuwe variant en brengt tegelijkertijd veel mensen in problemen, stelt de belangenorganisatie voor vliegvelden ACI Europe. De brancheorganisatie wijst daarbij op de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

2 uur geleden
Fors herstel op Europese beurzen, luchtvaartsector eindigt hoger

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met een forse winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan berichten dat vaccins waarschijnlijk wel bescherming bieden tegen de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus. Aandelen van luchtvaartconcerns, zoals Air France-KLM, leefden weer op na eerdere verliezen.

4 uur geleden
Ook Anode Energie valt om door gestegen energieprijzen

BARENDRECHT (ANP) - Energiemaatschappij Anode Energie vraagt bij de rechtbank in Rotterdam faillissement aan, zo kondigt het bedrijf aan. De onderneming heeft zo'n 14.000 directe en indirecte klanten voor kleinverbruik. Volgens Anode kwam een partij waarbij het bedrijf energie inkoopt zijn verplichtingen niet na, waardoor het bedrijf gas en elektriciteit plotseling tegen de sterk gestegen marktprijzen moest inkopen. Dat redde het bedrijf niet, waardoor een bankroet onafwendbaar is.

5 uur geleden
Duitse aanklagers onderzoeken Peugeot en Citroën om SUV-motoren

FRANKFURT (ANP/AFP) - Duitse openbaar aanklagers hebben een onderzoek geopend naar medewerkers van autoconcern PSA Group, het moederbedrijf van onder andere Citroën en Peugeot dat onlangs opging in Stellantis. Het onderzoek is gericht op motoren die in SUV's van Citroën, Peugeot en Mitsubishi zijn geïnstalleerd, bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie van Frankfurt na berichten in Duitse media. Volgens zakenblad Wirtschaftswoche gaat het om onderzoek naar gesjoemel met de uitstootgegevens van dieselmotoren.

5 uur geleden
Gebrekkige controle EU-afdrachten kost Nederland vele miljoenen

DEN HAAG (ANP) - Nederland betaalt tientallen miljoenen aan de Europese Commissie als gevolg van problemen met de boekhouding van de douane. Het gaat om afdrachten aan de EU. In eerste instantie betaalt Nederland een kleine 10 miljoen euro definitief, en stelt bijna 88 miljoen euro ter beschikking onder voorbehoud. Het uiteindelijke bedrag kan hoog oplopen, door de hoge rente die over dit soort afdrachten wordt gerekend.

5 uur geleden