Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beroemdheden gedenken Elizabeth

Amerikaanse beroemdheden gedenken Elizabeth

DEN HAAG (ANP) - Janet Jackson, Kris Jenner, Paris Hilton en verscheidene andere Amerikaanse beroemdheden staan stil bij het overlijden van de Britse koningin Elizabeth. Zij overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

"Rust in vrede, hare majesteit de koningin", schrijft realityster Jenner op sociale media. "Gracieus, toegewijd, elegant, onvergetelijk. Vandaag en in de toekomst zullen we haar herdenken als een van de grootste leiders die de wereld ooit heeft gehad. Ik deel mijn liefde en condoleances met de koninklijke familie."

Ook actrice Chloë Grace Moretz schrijft dat haar gedachten bij de koninklijke familie zijn, maar ook bij "de hele natie". De actrice noemt haar een "ongelofelijk krachtig persoon".

"Moge je rusten in vrede", schrijft Janet Jackson, de zus van Michael Jackson. Daarbij deelt de zangeres een foto van haarzelf, terwijl ze de hand van de Britse koningin schudt. Ook zangeres Nicki Minaj staat bij het overlijden van de vorstin stil op sociale media. "RIP, koningin", schrijft ze.

Realityster Hilton noemt het overlijden van de Queen "het eind van een tijdperk". "Een van de meest inspirerende vrouwen." Volgens zangeres Barbra Streisand werd Elizabeth over de hele wereld gerespecteerd. "Moge ze in vrede rusten", schrijft ze in een bericht op sociale media. Net als Jackson deelt ook Streisand een foto waarop ze de hand van de vorstin schudt.

De Amerikaanse rockband Bon Jovi noemt haar het "ultieme voorbeeld" van dienstbaarheid. "Vandaag is een verdrietige dag."

Meer uit Buitenland

Israël: elke gedode Hamasstrijder kost twee burgers het leven

TEL AVIV (ANP/AFP) - Voor elke dode Hamasstrijder in de Gazastrook zijn ongeveer twee burgers gedood, erkennen Israëlische militaire topfunctionarissen. Ze zeggen dat het Israëlische leger hoogtechnologische software inzet om te proberen het aantal doden onder niet-strijders te verminderen.

24 minuten geleden
Rode Kruis bezorgd over hulp Gaza na uitval telefoon en internet

GAZA-STAD (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich zorgen over de hulpverlening in de door Israël belegerde Gazastrook na de uitval van telefoon en internet. De collega's van de Palestijnse Rode Halve Maan melden opnieuw dat ze het contact met de collega's in Gaza compleet zijn verloren, aldus het Rode Kruis.

1 uur geleden
Experts: oorlog Oekraïne veroorzaakt 150 miljoen ton CO2-uitstoot

DUBAI (ANP/AFP) - De oorlog tussen Rusland en Oekraïne die sinds vorig jaar februari aan de gang is, heeft ongeveer 150 miljoen ton aan CO2-uitstoot veroorzaakt. Dat is meer dan de jaarlijkse uitstoot van een land als België, zei een Oekraïense onderminister maandag op de klimaattop in Dubai.

3 uur geleden
Passagiers al dagen vast op luchthaven München

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Door plotseling winterweer afgelopen weekend met veel sneeuw zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen op X dat hun beloofde verdere vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

3 uur geleden
Media: Poetin deze week naar Saudi-Arabië en VAE

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin brengt volgens Russische media deze week nog een bezoek aan Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Poetin gaat weinig naar het buitenland sinds Russische strijdkrachten buurland Oekraïne binnenvielen begin 2022.

4 uur geleden
Hamas ontkent verkrachtingen bij aanval van 7 oktober

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP) - Hamas ontkent vrouwen te hebben verkracht bij de aanval van 7 oktober op Israël. De beweging noemt de aantijgingen van Israëlische kant over seksueel geweld "leugens".

5 uur geleden
Palestijns persbureau: 50 doden bij Israëlische aanval op scholen

RAMALLAH (ANP/RTR) - Bij Israëlische aanvallen op het noorden van de Gazastrook zijn volgens het Palestijnse persbureau WAFA vijftig mensen gedood. De Israëlische bombardementen zijn volgens WAFA uitgevoerd op twee scholen. Het bericht kan niet worden geverifieerd.

5 uur geleden