Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beleggers vol goede moed over coronasteun Biden

Amerikaanse beleggers vol goede moed over coronasteun Biden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street rekenen erop dat de extra 1,9 biljoen dollar aan coronasteun, die president Joe Biden heeft toegezegd, in aantocht is. Ook reageert de markt op cijfers over het aantal virusbesmettingen in de Verenigde Staten. Daaruit komt naar voren dat het tempo waarin het virus zich verspreidt wat lijkt af te zwakken.

De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden stemden vrijdag al in met een begrotingsresolutie die de Democraten in staat stelt om het nieuwe steunpakket zonder steun van de Republikeinen door het Congres te loodsen. Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken voor de uiteindelijke wet is opgesteld. Volgens Biden is de steun hard nodig om de Amerikaanse economie door de crisis te helpen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent hoger op 31.350 punten. De bredere S&P 500 won 0,5 procent tot 3905 punten en techbeurs Nasdaq dikte 0,6 procent aan tot 13.941 punten. Vrijdag gingen de graadmeters ook al met winsten het weekend in.

Apple

Apple verloor in de eerste handelsminuten ruim 1 procent aan beurswaarde. Beleggers reageerden teleurgesteld op een verklaring van de Zuid-Koreaanse automakers Hyundai en Kia dat er geen gesprekken worden gevoerd met het Amerikaanse technologieconcern over een mogelijke samenwerking. In de afgelopen weken gingen er geruchten dat de autobouwers samen met Apple zelfrijdende elektrische auto's zouden gaan ontwikkelen.

Speelgoedmaker Hasbro is daarnaast met resultaten naar buiten gekomen. Die konden beleggers niet bekoren en het aandeel werd ruim 2 procent lager gezet. Ook was er veel aandacht voor maker van elektrische auto's Tesla, die dik 2 procent won. Tesla heeft 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in bitcoins en wil de cryptomunt gaan accepteren als betaling voor producten.

Door dat laatste nieuws steeg de waarde van de bitcoin tot zo'n 43.000 dollar. De euro was 1,2061 dollar waard, tegen 1,2036 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,1 procent tot 57,47 dollar. Brentolie kostte ook 1,1 procent meer, op 59,96 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Woningplatform ziet interesse voor schaars huuraanbod stijgen

AMSTERDAM (ANP) - Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.

33 minuten geleden
Personeel autofabriek VDL Nedcar gaat voor de zesde keer staken

BORN (ANP) - Medewerkers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen donderdag opnieuw 24 uur het werk neer. Dat hebben de vakbonden aangekondigd, die daarmee een beter sociaal plan willen afdwingen. Het is de zesde door de bonden uitgeroepen stakingsdag inmiddels.

1 uur geleden
Acceptgiro na 46 jaar dienst niet meer in gebruik

DEN HAAG (ANP) - De acceptgiro is sinds deze donderdag niet meer in gebruik, na 46 jaar dienst te hebben gedaan. Betaaldienstverlener Currence kondigde in november 2021 al het afscheid van de acceptgiro aan. Currence stelde toen dat het aantal gebruikte acceptgiro's te laag is geworden om de betaalmethode nog langer te ondersteunen, terwijl de kosten te hoog zijn.

1 uur geleden
CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

DEN HAAG (ANP) - De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen. Inmiddels stijgt de omzet in die sector al twee jaar op rij met dubbele cijfers, aldus het CBS.

5 uur geleden
Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Die vindt naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Bij het uitblijven van een goedkeuring door het Congres dreigen de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten, wat grote chaos op financiële markten kan veroorzaken.

6 uur geleden
Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC. De ene zaak had betrekking op Ring-videodeurbellen, de andere op de slimme speaker van het bedrijf Alexa.

6 uur geleden
Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

HOUSTON (ANP/RTR) - Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak. Geen van de initiatiefvoorstellen, ingediend door het activistische beleggerscollectief Follow This, kreeg meer dan 36 procent van de stemmen.

9 uur geleden