Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beleggers schrikken van afkeuring botoxalternatief

Amerikaanse beleggers schrikken van afkeuring botoxalternatief

NEW YORK (ANP) - Biotechnoloog Revance Therapeutics heeft maandag meer dan een derde aan beurswaarde verloren, nadat de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA had geweigerd om een nieuwe gezichtsbehandeling van het bedrijf goed te keuren. Dat middel zou een alternatief moeten worden voor botox. De verwachtingen van beleggers waren hooggespannen, vandaar dat de markt nu behoorlijk schrikt van het nee van de toezichthouder. De beurzen in New York zijn maandag over de gehele linie lager aan de sessie begonnen.

In de eerste handelsminuten leverde het aandeel Revance een kleine 40 procent in. Waarom de FDA nog geen toestemming geeft voor de injectie tegen rimpels in het gezicht, is niet helemaal duidelijk. Bij inspecties op vestigingen van Revance zouden tekortkomingen zijn aangetroffen, verder zijn er volgens de onderneming geen andere bezwaren genoemd.

De belangrijkste beursgraadmeters stonden in de vroege handel in New York eveneens lager. De Dow-Jonesindex zakte 0,6 procent tot 35.086 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 4455 punten en technologiebeurs Nasdaq speelde 0,1 procent kwijt op 14.876 punten.

Inflatiezorgen

De zorgen over de hoge inflatie lijken weer wat teruggekeerd bij beleggers, nu er nog niet zoveel bedrijfsresultaten zijn om te verwerken. Dat wordt later deze week wel anders. Nadat grote Amerikaanse banken het nieuwe cijferseizoen afgelopen week hadden afgetrapt, volgen komende dagen onder andere updates van streamingbedrijf Netflix, autofabrikant Tesla, verfproducent PPG, soft- en hardwareconcern IBM en luchtvaartmaatschappij American Airlines.

Verder weet Zillow de aandacht op zich gericht. Het woningverkoopplatform kelderde bijna 10 procent op Wall Street na een bericht dat de onlinedienst van Zillow tijdelijk stilgelegd werd vanwege enorme drukte. Entertainmentconcern Disney noteerde op zijn beurt zo'n 3 procent lager. Analisten van Barclays zijn bezorgd over een afzwakking van de groei bij streamingdienst Disney+ en hebben daarom hun beleggingsadvies voor het aandeel verlaagd.

De euro was 1,1608 dollar waard, tegen 1,1599 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 83,35 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 85,56 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

9 uur geleden
Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

BRUGGE (ANP/AFP) - Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën zorgt volgens haar voor "verstoringen" die de Europese Unie moet tegengaan. Andere Europese leiders leverden eerder ook al kritiek op de maatregelen, die ze zien als een vorm van protectionisme.

11 uur geleden
Olieprijzen trekken aandacht in rustige beursweek

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers gaan een relatief rustige week tegemoet, waarin nog amper kwartaalberichten van bedrijven op de agenda staan. Op de grondstoffenmarkten wordt daarentegen rekening gehouden met veel prijsschommelingen als nieuwe westerse beperkingen op de handel in Russische olie uitwerken.

12 uur geleden
Nederlanders deden liefst op tijd sinterklaasinkopen

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders hebben veel van hun sinterklaasinkopen ruim voor 5 december gedaan, waarbij ze mogelijk nog wilden profiteren van aanbiedingen rond Black Friday. Afgelopen zaterdag was weliswaar de drukste dag aan de kassa van de afgelopen week, maar het aantal betalingen met betaalkaarten was lang niet zo groot als de zaterdag na het koopjesfestijn.

12 uur geleden
OPEC en bondgenoten zien af van ingreep in olieproductie

LONDEN (ANP) - Leden van het kartel van olieproducerende landen OPEC en bondgenoten als Rusland en Kazachstan verlagen of verhogen hun olieproductie niet. Dat maakten ze bekend na afloop van een vlot verlopen vergadering. In oktober sneden ze nog flink in de productie om de prijzen op peil te houden. De productieafspraken hebben doorgaans grote invloed op de olieprijzen en bepalen daardoor mede de prijzen bij de benzinepomp.

16 uur geleden
Duitse toezichthouder maant broker FlatexDEGIRO tot ingrijpen

FRANKFURT (ANP) - Een Duitse financieel toezichthouder heeft bij onlinebroker FlatexDEGIRO tekortkomingen in de bedrijfsvoering geconstateerd, meldt de onderneming op zijn site. Het bedrijf, dat twee jaar geleden het Nederlandse De Giro overnam, moet van de Duitse beurswaakhond Bafin hogere financiële buffers aanhouden. Ook zou het bestuur te klein zijn voor het leiden van een complex bedrijf als FlatexDEGIRO, dat een van de grootste brokers voor particuliere beleggers in Europa is.

16 uur geleden
Oprichter FTX kan slechts 'speculeren' over miljarden van klanten

NASSAU (ANP/RTR) - De oprichter van de omgevallen cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, weet naar eigen zeggen niet precies waar miljarden dollars van klanten zijn gebleven. In een interview met The Wall Street Journal zegt Bankman-Fried dat tegoeden van klanten in de begindagen van het handelsplatform werden gestald bij de eveneens door hem opgerichte cryptobelegger Alameda Research, omdat FTX zelf geen bankrekening had. Veel van dat geld is nu kwijt. Het is mogelijk gebruikt voor risicovolle beleggingen.

17 uur geleden