Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beleggers schrikken van afkeuring botoxalternatief

Amerikaanse beleggers schrikken van afkeuring botoxalternatief

NEW YORK (ANP) - Biotechnoloog Revance Therapeutics heeft maandag meer dan een derde aan beurswaarde verloren, nadat de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA had geweigerd om een nieuwe gezichtsbehandeling van het bedrijf goed te keuren. Dat middel zou een alternatief moeten worden voor botox. De verwachtingen van beleggers waren hooggespannen, vandaar dat de markt nu behoorlijk schrikt van het nee van de toezichthouder. De beurzen in New York zijn maandag over de gehele linie lager aan de sessie begonnen.

In de eerste handelsminuten leverde het aandeel Revance een kleine 40 procent in. Waarom de FDA nog geen toestemming geeft voor de injectie tegen rimpels in het gezicht, is niet helemaal duidelijk. Bij inspecties op vestigingen van Revance zouden tekortkomingen zijn aangetroffen, verder zijn er volgens de onderneming geen andere bezwaren genoemd.

De belangrijkste beursgraadmeters stonden in de vroege handel in New York eveneens lager. De Dow-Jonesindex zakte 0,6 procent tot 35.086 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 4455 punten en technologiebeurs Nasdaq speelde 0,1 procent kwijt op 14.876 punten.

Inflatiezorgen

De zorgen over de hoge inflatie lijken weer wat teruggekeerd bij beleggers, nu er nog niet zoveel bedrijfsresultaten zijn om te verwerken. Dat wordt later deze week wel anders. Nadat grote Amerikaanse banken het nieuwe cijferseizoen afgelopen week hadden afgetrapt, volgen komende dagen onder andere updates van streamingbedrijf Netflix, autofabrikant Tesla, verfproducent PPG, soft- en hardwareconcern IBM en luchtvaartmaatschappij American Airlines.

Verder weet Zillow de aandacht op zich gericht. Het woningverkoopplatform kelderde bijna 10 procent op Wall Street na een bericht dat de onlinedienst van Zillow tijdelijk stilgelegd werd vanwege enorme drukte. Entertainmentconcern Disney noteerde op zijn beurt zo'n 3 procent lager. Analisten van Barclays zijn bezorgd over een afzwakking van de groei bij streamingdienst Disney+ en hebben daarom hun beleggingsadvies voor het aandeel verlaagd.

De euro was 1,1608 dollar waard, tegen 1,1599 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 83,35 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 85,56 dollar per vat.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

homebase123 1 maand geleden
Botox is voor mensen die geen hersencellen hebben.

Meer uit Financieel

Winkeliers: druk in winkelstraat, maatregelen goed nageleefd

AMSTERDAM (ANP) - Het is druk in de winkelstraten met mensen die nog cadeautjes willen kopen voor Sinterklaas. De drukte is wel goed te handhaven en mensen houden zich aan de coronamaatregelen zoals afstand houden en mondkapjes dragen, aldus verschillende winkelketens.

44 minuten geleden
Goldman Sachs verlaagt groeiprognose VS vanwege Omikron

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Zakenbank Goldman Sachs verlaagt de groeiverwachtingen voor de economie van de Verenigde Staten vanwege de opkomst van de Omikron-variant van het coronavirus. De economen stellen dat Omikron voor een vertraging van de groei zal zorgen.

3 uur geleden
Bankenautoriteit EBA wil terughoudendheid met hoog dividend

PARIJS (ANP/DPA/RTR) - De European Banking Authority (EBA) wil dat financiƫle instellingen in Europa terughoudend zijn met hoge dividenduitkeringen en omvangrijke aandeleninkoopprogramma's. De EBA waarschuwt kredietverstrekkers dat de economische vooruitzichten kunnen verslechteren, waardoor banken te maken kunnen krijgen met meer leningen die niet terugbetaald worden.

3 uur geleden
Bitcoin weer hard omlaag te midden van onrust op beurzen

SINGAPORE (ANP/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin en andere digitale munten ging zaterdag weer hard onderuit, te midden van de grote onrust op de financiƫle markten door de opmars van de Omikron-variant van het coronavirus. De bitcoin, 's werelds bekendste cryptomunt, kelderde met 17 procent tot circa 47.200 dollar.

4 uur geleden
Overheid VS klaagt Whole Foods aan om kledingvoorschriften

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Whole Foods, de Amerikaanse supermarktketen die in 2017 werd overgenomen door Amazon, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse federale agentschap dat de arbeidsrechten beschermt. De supermarktketen zou het werknemers in 2020 verboden hebben kleding te dragen waarop Black Lives Matter-boodschappen te zien waren. Werknemers in verschillende staten zouden zijn aangesproken op het dragen van zulke kleding. Ook zijn hier volgens het agentschap mensen om ontslagen.

10 uur geleden
Opmars Omikron raakt volgens IMF groeiprognoses wereldeconomie

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De vooruitzichten voor de wereldeconomie verslechteren nu de Omikron-variant van het coronavirus in steeds meer landen opduikt. Topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) uitte hier op een conferentie vrijdag haar zorgen over. Ze benadrukte dat nieuwe virusvarianten "zeer snel" het vertrouwen kunnen schaden, met mogelijke impact op de economie tot gevolg.

14 uur geleden
Techbedrijven omlaag terwijl Wall Street banencijfers verwerkt

NEW YORK (ANP) - Aandelen van techbedrijven waren vrijdag uit de gratie op Wall Street, terwijl beleggers zich bogen over nieuwe cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Onder meer Apple en Tesla leverden vanwege een opnieuw opkomende rentevrees aan beurswaarde in. Ook reageerde de markt op de aankondiging van de Chinese taxidienst Didi om zijn notering in New York op te geven en naar de beurs in Hongkong te gaan.

15 uur geleden