Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse arbeidsmarkt krijgt harde klappen door coronacrisis

Amerikaanse arbeidsmarkt krijgt harde klappen door coronacrisis

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in maart door de coronacrisis het sterkst gekrompen in jaren. Dat komt naar voren uit het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daarmee wordt opnieuw duidelijk dat de grootste economie ter wereld hard wordt geraakt door de virusuitbraak.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid verdwenen er vorige maand 701.000 banen (exclusief de landbouw). In februari was nog sprake van 275.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Vooral in de vrijetijdssector en bij horecabedrijven gingen veel banen verloren. Hiermee zakte de werkgelegenheid verder weg dan alom werd verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een daling met 100.000 arbeidsplaatsen.

De werkloosheid in de VS is gestegen tot 4,4 procent van 3,5 procent een maand eerder. Daarmee is de werkeloosheid terug op het niveau van 2017. De kenners waren eigenlijk uitgegaan van een toename tot 3,8 procent.

Uitkeringsaanvragen

De impact van de coronacrisis in de VS werd de afgelopen dagen al duidelijk door de grote golf aan nieuwe uitkeringsaanvragen. Bijna 10 miljoen Amerikanen hebben in de laatste twee weken een beroep gedaan op een werkloosheidsuitkering.

De situatie in de VS verslechtert door het coronavirus in rap tempo. De overheid kondigde de afgelopen dagen ook al maatregelen aan. Overigens ging het gemiddelde uurloon in maart wel met 0,4 procent omhoog. Dat was iets meer dan economen in doorsnee hadden voorzien.

Meer uit Financieel

Verzekeraar ASR fors hoger op Damrak na schikking woekerpolissen

AMSTERDAM (ANP) - ASR was donderdag veruit de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. Beleggers reageerden opgelucht op de schikking van de verzekeraar in het woekerpolisdossier. ASR trekt namelijk honderden miljoenen euro's uit voor een nieuwe vergoeding van klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Daarover heeft de verzekeraar een overeenkomst gesloten met verschillende claimorganisaties. Zij hebben ASR beloofd om al hun claimprocedures tegen de onderneming stop te zetten. Het aandeel werd daarop ruim 13 procent hoger gezet.

23 minuten geleden
Mercedes en BMW gaan samen laadstations opzetten in China

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Duitse autofabrikanten Mercedes-Benz en BMW gaan samen een ​​snellaadnetwerk voor elektrische auto's in China opzetten. Volgend jaar moeten de eerste stations worden geopend.

35 minuten geleden
Aandacht voor ASR, ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar verzekeraar ASR, chipmachinefabrikant ASML, ABN AMRO en inflatiecijfers van de eurozone en de Verenigde Staten. ASR heeft voorafgaand aan een beleggersdag de doelstelling voor de verwachte kostenvoordelen van de overname van Aegon Nederland verhoogd. De samenvoeging van de activiteiten verloopt volgens ASR volgens plan en zal naar verwachting voor eind 2026 worden afgerond.

1 uur geleden
Nederlandse staat bouwt belang in ABN AMRO verder af

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat gaat zijn belang in ABN AMRO verder afbouwen. Het belang in de bank zal daardoor worden teruggebracht van 49,5 procent tot circa 40 procent. Dat meldt NLFI, de stichting die namens de Staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert.

1 uur geleden
Afzetprijzen industrie zetten daling voort

DEN HAAG (ANP) - De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen waren in oktober gemiddeld 5,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is de zevende maand op rij dat de afzetprijzen dalen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een maand eerder bedroeg de prijsdaling 3,1 procent.

1 uur geleden
Musk haalt uit naar gestopte adverteerders op X

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk heeft de confrontatie gezocht met de bedrijven die gestopt zijn met adverteren op zijn socialemediaplatform X. "Go, fuck yourself", zei hij op een conferentie in New York tegen de adverteerders.

1 uur geleden
Hogere omzet winkeliers ondanks vlakke verkopen

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in oktober bijna 5 procent meer omgezet, ondanks dat ze vrijwel evenveel goederen verkochten. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden