Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaans olieconcern nabij faillissement door lage olieprijs

Amerikaans olieconcern nabij faillissement door lage olieprijs

HOUSTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse oliebedrijf Diamond Offshore Drilling heeft uitstel van betaling aangevraagd vanwege de ongekend lage olieprijzen. Voor het eerst in de geschiedenis moesten partijen vorige week bijbetalen om Amerikaanse olie te leveren. De olieprijs kelderde vanwege de ingestorte vraag door de coronacrisis en de prijzenoorlog die twee grote olieproducenten, Saudi-Arabië en Rusland, hadden ontketend.

Diamond Offshore Drilling is eigenaar van boorplatformen op zee, die de brandstof van ruim drie kilometers diepte oppompen. Om die platformen winstgevend te houden moet de olieprijs boven 30 dollar per vat blijven. Olie uit zee winnen is een van de duurste methodes om aan de brandstof te komen.

Het olieconcern noemt acute betalingsproblemen als reden voor zijn aanvraag. De onderneming heeft half april de rente op een lening niet betaald. De marktomstandigheden verslechterden in de afgelopen maanden "zeer snel", aldus het bedrijf. De schulden van Diamond Offshore Drilling tellen op tot 2,6 miljard dollar. Zo'n 2500 medewerkers kunnen zonder baan komen te zitten.

Meer uit Financieel

Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

48 minuten geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

1 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

2 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

2 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

3 uur geleden
Verlies CZ ruim verdrievoudigd door beleggingen en inzet reserves

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraar CZ heeft het verlies vorig jaar meer dan verdrievoudigd, vooral als gevolg van slechte beleggingsresultaten. Ook moest het concern veel geld uit zijn reserves halen om de zorgpremies betaalbaar te houden.

3 uur geleden