Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaans golfteam herovert Ryder Cup

Amerikaans golfteam herovert Ryder Cup

KOHLER (ANP) - Het Amerikaanse golfteam heeft de Ryder Cup heroverd. De ploeg van captain Steve Stricker liet zich voor eigen publiek in Wisconsin op de slotdag van de tweejaarlijkse strijd met de beste spelers van Europa niet meer verrassen. De Amerikanen namen tijdens de 43e editie in de resterende twaalf singles al snel een beslissende voorsprong van 14,5-6. Ze wonnen de trofee voor de 27e keer.

Team Europa won de laatste editie van de Ryder Cup in 2018 in Parijs. Vorig jaar ging de prestigieuze strijd niet door vanwege corona. Europa won vier van de laatste vijf edities. De Amerikaanse ploeg zegevierde in 2016 voor de laatste keer.

Team USA leidde in Kohler na de eerste dag al met 6-2. De Europese formatie stelde ook op zaterdag teleur, waardoor de thuisploeg met een riante voorsprong van 11-5 aan de slotdag kon beginnen. De Amerikaanse ploeg had voor de eindzege nog maar 3,5 punten nodig. De Europese formatie daarentegen moest zondag een historische prestatie leveren om de Ryder Cup te behouden. Die bleef echter uit op golfbaan Whistling Straits, gelegen aan Lake Michigan.

Debutanten

De Amerikaan Xander Schauffele verloor zondag in de eerste partij nog wel van de Noord-Ier Rory McIlroy (3&2), maar Patrick Cantlay (4&2 tegen Shane Lowry) en Scottie Scheffler (4&3 tegen Jon Rahm) lieten de Europese hoop op een stunt snel verdwijnen. Bryson DeChambeau versloeg daarop Sergio Garcia (3&2) waarna Collin Morikawa tegen Viktor Hovland het vereiste halve punt veiligstelde.

Het Amerikaanse golfteam bestond voor de helft uit debutanten. De ploeg van Stricker was echter ondanks het relatieve gebrek aan ervaring torenhoog favoriet. Acht van de twaalf golfers behoren tot de top 10 van de wereldranglijst.

Captain Padraig Harrington van Europa moest het meer hebben van ervaren teamspelers. Hij koos onder anderen voor de Spanjaard Garcia, die zijn tiende Ryder Cup speelde. Verder kon Team Europa rekenen op de Spanjaard Rahm, die momenteel de wereldranglijst aanvoert, en erkende topgolfers als McIlroy, de Engelsen Paul Casey, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Ian Poulter en Lee Westwood. Zij bleven in Kohler echter gezamenlijk ver onder de verwachtingen.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

9 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

9 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

11 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

11 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

12 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in Belgiƫ wel te winnen.

12 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

12 uur geleden