Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaans cruisebedrijf beëindigt verbod voor Chinese reizigers

Amerikaans cruisebedrijf beëindigt verbod voor Chinese reizigers

MIAMI (ANP) - Cruisemaatschappij Royal Caribbean Cruises heeft het verbod op toegang tot het schip voor inwoners van China, Hongkong of Macau opgeheven. Eind vorige week kondigde de op één na grootste cruisemaatschappij ter wereld nog aan toeristen met een paspoort uit die gebieden van zijn schepen te weren wegens het nieuwe coronavirus.

Die ingrijpende maatregel nam Royal Caribbean Cruises naar eigen zeggen omdat veel havens Chinese cruisegasten op het laatste moment de toegang weigerden. De maatschappij was daarom bang nergens meer te kunnen aanmeren. Nu zou het beleid van overheden zodanig zijn verhelderd dat het verbod voor reizigers uit China, Hongkong of Macau niet meer nodig is.

Mensen die in de vijftien dagen voor vertrek in China, Hongkong of Macau zijn geweest, mogen nog altijd niet mee met cruises van de Amerikaanse maatschappij. Dat geldt ook voor reizigers die in hetzelfde tijdsbestek contact hebben gehad met mensen die in die drie regio's zijn geweest.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Trump overweegt verbod op levering vliegtuigmotoren aan China'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump stuurt naar verluidt aan op een exportverbod van straalmotoren van industrieel conglomeraat General Electric (GE) aan China. Dat meldde de Amerikaanse krant Wall Street Journal op basis van ingewijden.

9 uur geleden
Chinese technologie zorgt voor kloof tussen Europa en VS

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - De strijd tussen de Verenigde Staten en Europa over Chinese technologie blijft de economische machtsblokken verdelen. De VS spraken tijdens de veiligheidsconferentie in München andermaal hun zorgen uit over het gebruik van apparatuur van het Chinese Huawei.

10 uur geleden
IMF-baas: gebrek aan hervormingen raakt wereldeconomie

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het gebrek aan hervormingen van economische systemen zit de toch al bloedeloze vooruitzichten van de wereldeconomie in de weg. Zeker nu de problemen rond het nieuwe coronavirus de vooruitzichten dit jaar verder vertroebelen. Daarvoor waarschuwt Kristalina Georgieva, de hoogste baas van het Internationaal Monetiar Fonds (IMF).

11 uur geleden
'Britten spraken niet met China over realisatie HS2-spoorproject'

LONDEN (ANP) - De Britse regering heeft niet met China gesproken over mogelijke hulp bij de aanleg van de hogesnelheidslijn High Speed 2. Dat meldde minister van Transport Grant Shapps, die daarmee een artikel in zakenkrant Financial Times tegensprak.

11 uur geleden
Toyota heropent Chinese fabrieken

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Japanse automaker Toyota heropent deze week een drietal fabrieken in China. De vestigingen werden eerder voor langere tijd gesloten om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

12 uur geleden
'Landen oliekartel OPEC onderschatten impact coronavirus'

AMSTERDAM (ANP) - Olieproducerende landen die zijn verenigd in oliekartel OPEC zijn te optimistisch over de wereldwijde vraag naar olie. Zeker nu het nieuwe coronavirus het Chinese openbare leven goeddeels heeft platgelegd, wat de vraag naar olie drukt. Dat concluderen analisten van Bloomberg.

12 uur geleden
'Hongkong staat voor een recordtekort'

HONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Hongkong wordt geconfronteerd met "tsunami-achtige" schokken die in het fiscale jaar zullen zorgen voor een recordtekort. Daarvoor waarschuwt Paul Chan, de financieel secretaris van de stadstaat. Hij wees onder meer op de impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus en ook de maanden van sociale onrust in Hongkong, waardoor toeristen wegblijven.

12 uur geleden