Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaans cruisebedrijf beëindigt verbod voor Chinese reizigers

Amerikaans cruisebedrijf beëindigt verbod voor Chinese reizigers

MIAMI (ANP) - Cruisemaatschappij Royal Caribbean Cruises heeft het verbod op toegang tot het schip voor inwoners van China, Hongkong of Macau opgeheven. Eind vorige week kondigde de op één na grootste cruisemaatschappij ter wereld nog aan toeristen met een paspoort uit die gebieden van zijn schepen te weren wegens het nieuwe coronavirus.

Die ingrijpende maatregel nam Royal Caribbean Cruises naar eigen zeggen omdat veel havens Chinese cruisegasten op het laatste moment de toegang weigerden. De maatschappij was daarom bang nergens meer te kunnen aanmeren. Nu zou het beleid van overheden zodanig zijn verhelderd dat het verbod voor reizigers uit China, Hongkong of Macau niet meer nodig is.

Mensen die in de vijftien dagen voor vertrek in China, Hongkong of Macau zijn geweest, mogen nog altijd niet mee met cruises van de Amerikaanse maatschappij. Dat geldt ook voor reizigers die in hetzelfde tijdsbestek contact hebben gehad met mensen die in die drie regio's zijn geweest.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

KPN voelt coronacrisis op zakelijke markt

ROTTERDAM (ANP) - KPN had afgelopen jaar op de zakelijke markt last van de coronacrisis. Bedrijven waren door de omstandigheden terughoudender met uitgaven voor telecomdiensten. Maar daar staat tegenover dat er volgens het telecombedrijf in het loop van het jaar wel "bemoedigende ontwikkelingen" waren te zien op de markt voor consumenten.

10 minuten geleden
RTL zag advertentiemarkt eind 2020 aantrekken

LUXEMBURG (ANP) - RTL Group, het moederbedrijf van onder meer een aantal Nederlandse tv-zenders, heeft vorig jaar financieel beter gepresteerd dan eerder voorzien. Dat kwam vooral door hogere reclame-inkomsten voor televisie in de laatste maanden van het jaar. Mediaconcerns hadden in de eerste maanden na de uitbraak van de coronapandemie nog te kampen met fors gedaalde uitgaven van adverteerders.

22 minuten geleden
Consumentenbond: toezichthouders moeten optreden tegen Nintendo

DEN HAAG (ANP) - Europese toezichthouders moeten Nintendo aanpakken vanwege aanhoudende problemen met de controllers van zijn populaire spelcomputer Switch, zegt de Consumentenbond samen met negen andere Europese consumentenorganisaties. Volgens hen misleidt de Japanse fabrikant consumenten door ze niet te informeren over de beperkte levensduur van de controllers van de Switch.

1 uur geleden
Nikkei licht hoger door optimisme over bedrijfsresultaten

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht hoger geëindigd. De verhoging van de groeiverwachting voor de wereldeconomie door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wakkerde de hoop op betere bedrijfsresultaten aan. Beleggers hielden verder hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag naar buiten komen. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 100 miljoen heeft bereikt, zorgde eveneens voor enige terughoudendheid.

1 uur geleden
VVD wil ook coronahulp voor starter die eind 2019 begon

DEN HAAG (ANP) - De VVD wil dat ook starters die eind 2019 hun onderneming hebben opgezet, coronasteun krijgen. De speciale startersregeling wordt flink uitgebreid, als het aan de grootste partij ligt. "Dat er eindelijk zo'n regeling is gekomen, is een goede eerste stap van het kabinet", zegt VVD-Kamerlid Thierry Aartsen. "Maar misschien wel de belangrijkste groep starters valt erbuiten."

2 uur geleden
Grote Amerikaanse techbedrijven komen met resultaten

AMSTERDAM (ANP) - De ogen van beleggers zijn woensdag gericht op Silicon Valley. Techbedrijven Apple, Facebook en Tesla openen allemaal de boeken.

3 uur geleden
KPN opent boeken voor slotkwartaal coronajaar 2020

ROTTERDAM (ANP) - Telecomconcern KPN presenteert woensdag zijn resultaten over het vierde kwartaal en heel 2020. Dan wordt duidelijk of het telecombedrijf nog steeds tegenwind blijft voelen door de coronacrisis. In het derde kwartaal bleken bedrijven terughoudender te zijn met uitgaven voor telecomdiensten. Over de eerste negen maanden van 2020 en in het derde kwartaal gingen de opbrengsten dan ook omlaag. Daar staat tegenover dat voor al het thuiswerken veel dataverkeer nodig is.

4 uur geleden