Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaan krijgt levenslang voor fatale aanval bij Duits kasteel

Amerikaan krijgt levenslang voor fatale aanval bij Duits kasteel

KEMPTEN (ANP/DPA) - Een 31-jarige Amerikaan is maandag door een Duitse rechtbank veroordeeld tot een levenslange celstraf voor een fatale aanval op toeristen bij het slot Neuschwanstein. De man stond terecht voor moord, verkrachting en poging tot moord. Bij aanvang van zijn proces vorige maand legde hij een bekentenis af.

De Amerikaan moet zeker vijftien jaar van zijn straf uitzitten, maar volgens de voorzitter van de rechtbank in het Duitse Kempten is het onwaarschijnlijk dat zijn gevangenisstraf daarna wordt opgeschort.

De aanval vond plaats op 14 juni vorig jaar. De man zou in de buurt van het kasteel in de Duitse deelstaat Beieren een 21-jarige vrouw tegen de grond hebben gewerkt. Daarna duwde hij haar 22-jarige vriendin die te hulp schoot van een helling. Zij stortte 50 meter naar beneden en raakte ernstig gewond. Vervolgens misbruikte de man de 21-jarige vrouw seksueel, waarna hij ook haar van de helling gooide. Zij overleed aan haar verwondingen. De dader kende zijn slachtoffers niet.

Neuschwanstein behoort tot de populairste toeristische bestemmingen in Duitsland. Jaarlijks komen zo'n anderhalf miljoen mensen naar het slot, dat soms als sprookjeskasteel wordt omschreven.

Meer uit Buitenland

Tweetal opgepakt voor plannen moord op Zelensky

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne zijn twee personen opgepakt die meewerkten aan een Russisch complot om president Volodymyr Zelensky en andere Oekraïense topfunctionarissen te vermoorden, meldt veiligheidsdienst SBOe. De verdachten zijn Oekraïense veiligheidsfunctionarissen.

28 minuten geleden
Politie Malmö op scherp voor Eurovisie Songfestival

MALMÖ (ANP) - Malmö zet zich schrap voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De veiligheidsmaatregelen in de stad zijn zichtbaar opgeschroefd. Overal in de stad patrouilleren agenten en vooral het gebied rond de Malmö Arena wordt scherp in de gaten gehouden: de wegen zijn afgezet met roadblocks en op de daken staan sluipschutters paraat.

42 minuten geleden
Israël stuurt snel delegatie naar onderhandelingen in Egypte

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël stuurt in de komende uren een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro, waar wordt onderhandeld over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De vertegenwoordigers zullen beoordelen of Hamas zijn standpunt over het laatste voorstel kan veranderen, aldus een Israëlische topfunctionaris.

2 uur geleden
IAEA-chef had 'positief' overleg in Iran over nucleair programma

ISFAHAN (ANP/RTR) - De baas van het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) Rafael Grossi heeft in Iran "positieve en productieve gesprekken" gevoerd over het nucleaire programma van Teheran. De VN-organisatie wil meer toezicht op het kernprogramma, maar heeft nog geen concrete toezeggingen van Iran.

2 uur geleden
Premier Modi stemt op derde dag van parlementsverkiezingen India

AHMEDABAD (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft zijn stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in het land. Dinsdag is de derde van de in totaal zeven stemdagen van de grootste verkiezingen ter wereld.

2 uur geleden
OPCW: gebruik chemische wapens door Rusland of Oekraïne onbewezen

DEN HAAG (ANP) - Rusland en Oekraïne hebben elkaar beschuldigd van het gebruik van chemische wapens bij de oorlog in Oekraïne, maar hebben vooralsnog te weinig concreet bewijs aangeleverd om in te grijpen. Dat meldt de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), die de beschuldigingen bestudeert.

2 uur geleden
VN krijgen geen toegang meer tot Gaza via Rafah

GENEVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties mogen van de Israëlische autoriteiten de Gazastrook niet meer binnengaan via de grensovergang bij Rafah. Een woordvoerder van VN-hulporganisatie OCHA heeft dat gezegd nadat de grensovergang onder Israëlische controle was gekomen.

3 uur geleden