Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerika stuurt meer wapens naar Israël ondanks groeiende kloof

Amerika stuurt meer wapens naar Israël ondanks groeiende kloof

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering stuurt meer bommen en gevechtsvliegtuigen naar Israël ondanks de groeiende kloof met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over het Israëlische offensief in de Palestijnse Gazastrook. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de afgelopen dagen stilletjes de overdracht van miljarden dollars aan bommen en gevechtsvliegtuigen aan Israël goedgekeurd, meldt de krant The Washington Post.

De regering van president Joe Biden doet dit ondanks de zorgen over een verwachte grote aanval in het zuiden van Gaza die het leven van honderdduizenden Palestijnen zou kunnen bedreigen, benadrukt het dagblad. De wapenleveranties omvatten meer dan 1800 zware MK84 bommen, die eerder massaal slachtoffers maakten.

Meer uit Buitenland

Media: aanslagpleger Trump had materiaal voor maken bommen

QUANTICO (ANP) - Een bron binnen de wetshandhaving heeft bevestigd dat de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, materiaal had voor het maken van bommen. Hij had dit materiaal in zijn auto en in zijn woning, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBSNews.

33 minuten geleden
FBI heeft telefoon aanslagpleger Trump in handen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De FBI heeft de telefoon in handen van de 20-jarige Thomas Crooks, de dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. FBI-agent Kevin Rojek zei dat de FBI bezig was toegang te krijgen tot de informatie die daarin was opgeslagen.

1 uur geleden
15 doden bij aanval Israël op schuilplaats vluchtelingen in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Bij een Israëlisch bombardement op een school waar vluchtelingen verblijven in de Gazastrook zijn vijftien doden gevallen, zegt de civiele bescherming in het gebied. Het Israëlische leger (IDF) zegt dat het "terroristen" heeft getroffen.

2 uur geleden
Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

3 uur geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

3 uur geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

4 uur geleden
Twee gewonden bij aanslag op Trump in stabiele toestand

BUTLER (ANP/RTR) - De twee gewonden die er na de aanslag zaterdag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ernstig aan toe leken, zijn volgens de politie van de staat Pennsylvania "in stabiele toestand".

4 uur geleden