Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

American Airlines boekt hoogste omzet sinds uitbraak van corona

American Airlines boekt hoogste omzet sinds uitbraak van corona

FORT WORTH (ANP/BLOOMBERG) - American Airlines heeft het afgelopen kwartaal de hoogste omzet geboekt sinds het begin van de coronapandemie. Veel mensen bezochten familieleden tijdens de feestdagen. Wel werden veel vluchten geannuleerd vanwege extreem weer en tekorten aan bemanningsleden door het oplopende aantal coronabesmettingen. De opbrengsten waren ook nog beduidend lager dan in het vergelijkbare kwartaal van 2019.

De grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten boekte in het vierde kwartaal een omzet van 9,4 miljard dollar (8,3 miljard euro). In de laatste drie maanden van 2019 werd nog een omzet geboekt van 11,3 miljard dollar. In heel 2021 vervoerde American Airlines 165 miljoen passagiers. Dat ging met pieken en dalen, naargelang de geldende coronamaatregelen.

Dit alles resulteerde de afgelopen periode in een verlies van 931 miljoen dollar. Over het hele jaar werd een min geboekt van 5,4 miljard dollar. American Airlines verwacht dat de omzet voor het lopende kwartaal vanwege de voortdurende pandemie zeker een vijfde lager zal uitvallen dan in dezelfde periode in 2019.

Meer uit Financieel

Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

49 minuten geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN (ANP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabiƫ en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

1 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

3 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

5 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde SachverstƤndigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

7 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

23 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

1 dag geleden