Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ambassadeur VS deelt oliebollen uit na verlies WK-weddenschap

Ambassadeur VS deelt oliebollen uit na verlies WK-weddenschap

DEN HAAG (ANP) - De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Shefali Razdan Duggal, heeft woensdagochtend oliebollen uitgedeeld op Den Haag Centraal. Daarmee heeft ze haar belofte waargemaakt; Duggal legde een wedje met haar Nederlandse collega in Amerika over de WK-wedstrijd tussen Oranje en de Verenigde Staten afgelopen zaterdag. Als Nederland zou winnen, wat met 3-1 gebeurde, beloofde Duggal oliebollen te trakteren op het station.

Uitgedost met een oranje haarband deelde Duggal de oliebollen uit bij een Haagse gebakkraam. Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) kwam de eerste in ontvangst nemen. "Bedankt dat je sportief bent", reageerde Hoekstra op Twitter bij een foto van hem en Duggal met oliebol. Hoekstra nam de lekkernij in ontvangst namens André Haspels, de Nederlandse ambassadeur in Washington die Duggal uitdaagde. Als Nederland de wedstrijd in de achtste finale zou verliezen, beloofde Haspels donuts uit te delen in Washington.

Eerder wisselden ook premier Mark Rutte en de Amerikaanse president Joe Biden grapjes uit over het treffen van hun landen op het WK in Qatar. Rutte tweette na de wedstrijd dat 'football' had gewonnen van 'soccer', zoals de Amerikanen voetbal noemen. Biden antwoordde schertsend terug: "strikt genomen, moet het geen 'voetbal' zijn?", aldus het twitteraccount van de president.

Meer uit Binnenland

Dirigent en componist Harry van Hoof (81) overleden

DEN HAAG (ANP) - Dirigent, componist en arrangeur Harry van Hoof is zaterdag overleden. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Trea Dobbs, zondag bekendgemaakt op Facebook. Het overlijden wordt bevestigd door directeur Toon van Hoof van het productiebedrijf Van Hoof Produkties, dat Harry van Hoof heeft opgericht. Van Hoof was 81 jaar.

1 uur geleden
Maandag kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag naar Utrecht

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat verwacht maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. "Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden", zegt omgevingsmanager Leonie de Vries.

1 uur geleden
Almeerder zwaargewond door schietpartij in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 19-jarige man uit Almere is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt door een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost. Het schietincident vond plaats op een parkeerplaats bij een buurthuis, waarin op dat moment een feest gaande was, meldt de politie.

3 uur geleden
Zwaargewonde die op straat in Schiedam werd gevonden overleden

SCHIEDAM (ANP) - Op de Sporthalstraat in Schiedam is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde persoon aangetroffen, die uiteindelijk is overleden. Reanimatie mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed op straat aan zijn verwondingen, meldt de politie. Het slachtoffer, een man, was aangereden.

3 uur geleden
Wilders steunt Vlaams Belang dag voor Belgische verkiezingen

AALST (ANP/BELGA) - PVV-leider Geert Wilders is op 8 juni in het Belgische Aalst om een dag voor de Belgische en Vlaamse verkiezingen een bijeenkomst van de partij Vlaams Belang bij te wonen. Dat bevestigen de politie van Aalst en burgemeester Christoph D'Haese.

15 uur geleden
Carel Copier, eerste drummer van Doe Maar, overleden

SINT ANTHONIS (ANP) - Carel Copier, de eerste drummer van Doe Maar, is overleden. De muzikant, die ook actief was als kunstschilder, stierf vrijdag aan de gevolgen van kanker, heeft zijn band Boem3 bekendgemaakt.

19 uur geleden
Medewerker marechaussee omgekomen bij woningoverval op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is een medewerker van de Koninklijke Marechaussee omgekomen bij een gewapende woningoverval. Dat meldt de marechaussee.

22 uur geleden