Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ambassadeur VS beschuldigt China van in gevaar brengen wereld

Ambassadeur VS beschuldigt China van in gevaar brengen wereld

LONDEN (ANP/RTR) - De Amerikaanse ambassadeur in Groot-Brittannië Woody Johnson beschuldigt China ervan de wereld onnodig in gevaar te hebben gebracht door de informatieverspreiding over de uitbraak van het coronavirus te onderdrukken. Hij deed dit in een ingezonden artikel in de krant The Times.

"Eerst heeft China het nieuws geprobeerd te censureren, en daarna slechts selectief informatie gedeeld over de verspreiding van het virus. Daarmee heeft China toegestaan dat het virus zich buiten de grenzen van het land heeft verspreid en heeft het de gezondheidsautoriteiten gedwarsboomd," aldus Johnson.

Johnson roept in zijn artikel op om de relaties met China te evalueren als de coronacrisis is opgelost. "Als China de juiste stappen had ondernomen, dan was de wereld gespaard gebleven van de ergste gevolgen van de virusuitbraak," aldus de ambassadeur.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Marianne Faithfull opgenomen in ziekenhuis vanwege corona

LONDEN (ANP) - De Britse zangeres Marianne Faithfull is in het ziekenhuis in Londen opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. Dat heeft haar manager zondag meegedeeld. De toestand van de 73-jarige ex van The Rolling Stones-zanger Mick Jagger is stabiel.

1 uur geleden
Suriname trekt besluit voor betaling voor thuisquarantaine in

PARAMARIBO (ANP) - Suriname heeft een omstreden besluit teruggedraaid na kritiek van inwoners. Sinds kort moesten Surinamers die thuis in quarantaine werden geplaatst een kleine duizend euro betalen zodat de overheid bewakers kon inhuren om te voorkomen dat mensen hun huis zouden verlaten. Maar de kosten van de beveiliging betaalt de overheid nu toch zelf.

1 uur geleden
Zeker elf doden bij explosie in Colombiaanse kolenmijn

CUCUNUBA (ANP) - In Colombia zijn zaterdag (lokale tijd) zeker elf doden en vier gewonden gevallen bij een explosie in een kolenmijn in Cucunuba, zo'n negentig kilometer buiten hoofdstad Bogota. Dat meldt de lokale brandweer.

2 uur geleden
Team van oproerpolitie in Hongkong in quarantaine

HONGKONG (ANP) - In de Chinese stadstaat Hongkong is bijna een heel team van de oproerpolitie in quarantaine geplaatst omdat twee agenten het coronavirus hebben opgelopen. Ongeveer 130 leden van de oproerpolitie moeten verplicht twee weken in quarantaine, meldt The South China Morning Post.

3 uur geleden
Koningin Elizabeth: coronacrisis toont kracht van deze generatie

LONDEN (ANP) - De toespraak die de Britse koningin Elizabeth zondag op televisie geeft over het coronavirus, is zaterdagavond deels op straat komen te liggen. Volgens Britse media spreekt de koningin de hoop uit dat de coronacrisis laat zien dat de huidige generatie Britten net zo sterk is als de vorige generaties.

5 uur geleden
Negentien doden door bendegeweld in Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - In Mexico zijn vrijdag negentien mensen omgekomen bij een schietpartij tussen rivaliserende bendes. Dat maakten de autoriteiten van de noordelijke staat Chihuahua zaterdag bekend, waar het bloedbad zich voltrok. Het zou gaan om een van de bloedigste confrontaties in Mexico dit jaar.

7 uur geleden
Trump over coronavirus: komende twee weken het zwaarst

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat ervan uit dat de komende twee weken het zwaarst worden wat betreft het coronavirus in de Verenigde Staten. Hij verwacht "helaas veel doden". De VS zijn het zwaarst getroffen door het virus. Meer dan 300.000 Amerikanen raakten besmet, zeker 8000 duizend stierven aan de gevolgen.

7 uur geleden