Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Amazon probeerde regels in India te ontduiken'

'Amazon probeerde regels in India te ontduiken'

NEW DELHI (ANP) - Amazon heeft een aantal grote Indiase verkopers op zijn platform jarenlang voorgetrokken. Die bedrijven gebruikte de webwinkel bovendien om steeds strengere regels over buitenlandse investeringen in het Aziatische land te omzeilen, meldt Reuters op basis van interne documenten van Amazon die het persbureau inzag.

De documenten die tussen 2012 en 2019 werden opgesteld geven een goed beeld van het kat-en-muisspel tussen de Indiase overheid en Amazon. Telkens als de wetgeving in India werd aangepast om kleine handelaren te beschermen, veranderde Amazon zijn bedrijfsstructuur.

Het uitlekken van die strategie komt op een moment dat de Indiase toezichthouders hun pijlen steeds nadrukkelijker op Amazon richten. Indiase handelaren beschuldigen Amazon er al langer van grote partijen te bevoordelen en door zijn prijzen laag te houden kleinere verkopers uit de markt te drukken. Die kleinere ondernemers zijn een belangrijk onderdeel van premier Narendra Modi's achterban.

Aan regels voldoen

Amazon geeft in een geschreven verklaring aan "zich altijd aan de Indiase wet te hebben gehouden". De veranderingen in de bedrijfsstructuur en het beleid de afgelopen jaren zijn volgens het bedrijf juist gedaan om "te allen tijde aan de regels te voldoen".

Het techbedrijf ontkent ook dat sommige verkopers worden voorgetrokken. Amazon zegt "alle verkopers op een eerlijke, transparante en niet-onderscheidende manier te behandelen". Daarbij zijn verkopers volgens Amazon volledig vrij om hun eigen prijzen te bepalen.

Meer uit Financieel

Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

49 minuten geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

1 uur geleden
Deezer ontwikkelt technologie om AI-nummers te onderscheiden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse muziekstreamingdienst Deezer werkt aan technologie waarmee liedjes die zijn gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) geïdentificeerd kunnen worden. Met de technologie hoopt het platform ervoor te zorgen dat het streamen van muziek in de toekomst "transparant en eerlijk" blijft.

1 uur geleden
Japan herziet plannen chipindustrie, wil verkoop verdrievoudigen

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Japan wil dat chipfabrikanten in het land hun verkoop tegen 2030 hebben verdrievoudigd. Daarvoor wil het land flink investeren in de binnenlandse industrie, is te lezen in een aangepaste versie van de Japanse chipstrategie. Uiteindelijk moet de omzet aan het einde van het decennium jaarlijks ruim 15 biljoen yen bedragen, omgerekend bijna 101 miljard euro.

1 uur geleden
780 miljoen weggehaald bij cryptobeurs Binance na aanklacht SEC

SINGAPORE (ANP) - Beleggers hebben de afgelopen 24 uur omgerekend 780 miljoen dollar (729 miljoen euro) weggehaald bij het handelsplatform voor cryptomunten Binance. Dat meldt analysebureau Nansen op basis van eigen berekeningen. De uitstroom volgt op de aanklacht van de Amerikaanse beurswaakhond SEC tegen Binance en oprichter Changpeng Zhao.

1 uur geleden
Shell en Randstad onderaan in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell en uitzender Randstad stonden dinsdag onderaan in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. Shell had last van de lagere olieprijzen, die weer terugvielen na de opleving die volgde op het besluit van Saudi-Arabië om de eigen olieproductie in juli te verlagen. Randstad kampte met een negatief rapport van Oddo BHF. Daarin werd het koersdoel verlaagd en het verkoopadvies herhaald.

1 uur geleden
Onderzoek naar ING België na klacht over inzien e-mails

BRUSSEL (ANP) - Belgische autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar de Belgische afdeling van ING. Het onderzoek volgt op een klacht van een vakbond, die de bank ervan beschuldigt e-mailverkeer van zo'n 2000 werknemers te hebben ingekeken.

2 uur geleden