Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amazon positieve uitschieter op rood Wall Street

Amazon positieve uitschieter op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Webwinkelreus Amazon was vrijdag de grote uitblinker op de verder vooral roodgekleurde beurzen in New York. Na sterke kwartaalcijfers sprong het aandeel flink omhoog, waarmee de beurswaarde opnieuw op meer dan 1 biljoen dollar uitkwam. Amazon was anderhalf jaar geleden ook al meer dan 1000 miljard dollar waard, maar daarna zakte de koers weer weg.

Net als in Europa maakten beleggers op Wall Street zich vrijdag druk over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus. Volgens de krant New York Daily News zou er voor het eerst ook sprake zijn van een besmetting in New York. Maar dat bericht werd later door de autoriteiten ontkend. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 2,1 procent in het rood op 28.256,03 punten. De brede S&P 500 zakte 1,8 procent naar 3225,52 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,6 procent tot 9150,94 punten.

Amazon was met een plus van ruim 7 procent een positieve uitschieter. In de feestdagenperiode voerde Amazon de kwartaalwinst tegen de eigen verwachting in op. De onderneming wist naar eigen zeggen meer klanten dan ooit aan zich te binden met Amazon Prime, een abonnement dat leden allerlei kortingen en voordeeltjes biedt.

Luchtvaartsector

Onder meer de luchtvaartsector stond onder druk. Delta Air Lines en American Airlines hebben aangeven hun vluchten naar China voorlopig te staken in verband met de virusuitbraak. Hun aandelen gingen tot meer dan 3 procent omlaag.

Verder verwerkten beleggers resultaten van onder meer machinebouwer Caterpillar en de grote olieconcerns ExxonMobil en Chevron. Caterpillar kwam met tegenvallende prognoses en leverde 3 procent in. ExxonMobil (min 4,1 procent) zag de winst afgelopen kwartaal dalen door de lagere olie- en gasprijzen, maar profiteerde wel van een miljardenopbrengst door de verkoop van zijn Noorse activiteiten. Branchegenoot Chevron (min 3,8 procent) leed afgelopen kwartaal verlies door een miljardenafschrijving.

De euro was 1,1092 dollar waard tegen 1,1082 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 1,1 procent tot 51,57 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 58,16 dollar per vat.

Meer uit Financieel

PostNL onderuit na resultaten, AEX-index licht lager

AMSTERDAM (ANP) - PostNL ging maandag onderuit op de Amsterdamse beurs, na publicatie van de jaarcijfers. Topvrouw Herna Verhagen stelde dat de marktomstandigheden ook dit jaar moeilijk zullen blijven en verklaarde "alle nodige maatregelen te nemen" om de resultaten te verbeteren. Ook pleit Verhagen voor een aanpassing van de postwet zodat het bedrijf minder vaak per week post hoeft te bezorgen.

21 minuten geleden
Klimaatactivisten blokkeren parkeergarages van ING

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagochtend twee parkeergarages geblokkeerd van ING in Amsterdam-Zuidoost. Volgens een woordvoerder van de bank kunnen medewerkers daardoor deze garages niet inrijden.

23 minuten geleden
Reisaanbiedingen kloppen volgens Consumentenbond vaak niet

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiƫle informatie."

43 minuten geleden
PostNL wil aanpassing postwet om minder vaak post te bezorgen

DEN HAAG (ANP) - Door de krapte op de arbeidsmarkt en omdat er steeds minder brieven worden verstuurd is het volgens PostNL noodzakelijk om minder vaak per week post te gaan bezorgen. Daarvoor is wel een wijziging van de postwet nodig, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers.

1 uur geleden
Aandacht voor jaarcijfers PostNL op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag uit naar de resultaten van PostNL. De post- en pakketbezorger waarschuwde in januari al dat er vorig jaar minder pakketten zijn bezorgd dan het bedrijf had verwacht en stelde de verwachting voor de jaarwinst over 2023 naar beneden bij. Topvrouw Herna Verhagen verwacht dat de marktomstandigheden ook dit jaar moeilijk blijven en stelt "alle nodige maatregelen te nemen" om de resultaten te verbeteren.

1 uur geleden
PostNL voorziet aanhoudend moeilijke marktomstandigheden

DEN HAAG (ANP) - Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

2 uur geleden
Lagere Europese gasprijs trekt Aziatische kopers aan

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De gedaalde prijs van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Europa leidt tot een sterkere vraag naar de brandstof in Aziƫ. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat Europa in de toekomst minder lng kan importeren. Daarvoor waarschuwen verschillende energie-experts, meldt persbureau Bloomberg.

2 uur geleden