Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amazon houdt loterij voor gevaccineerd personeel

Amazon houdt loterij voor gevaccineerd personeel

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkelier Amazon wil zijn Amerikaanse personeel met een loterij ertoe verleiden zich te laten vaccineren tegen corona. De medewerkers van het techbedrijf in bijvoorbeeld distributiecentra maken kans op geldprijzen tot 500.000 dollar. Ook zijn er auto's te winnen.

Niet alleen medewerkers van distributiecentra, maar ook onder meer chauffeurs, medewerkers van datacentra en het personeel van de supermarkten van Whole Foods en Amazon Fresh kunnen meedingen naar de prijzen. Daarvoor moeten ze kunnen aantonen gevaccineerd te zijn. Kantoorpersoneel komt niet in aanmerking.

Eerder gaf Amazon zijn personeel al een bonus tot 80 dollar als ze zich lieten vaccineren. Ook zorgde het techbedrijf ervoor dat er vaccinaties werden aangeboden op de werkplek. Nu trekt het bedrijf nog eens ruim 1 miljoen dollar uit om vaccinaties te promoten. Naast een hoofdprijs van 500.000 dollar zijn er ook zes geldprijzen van 100.000 dollar, vijf auto's en vijf vakantiepakketten te winnen.

Eerder deze week maakte Amazon bekend de terugkeer van het kantoorpersoneel naar de werkplek uit te stellen tot begin volgend jaar. Ook besliste het bedrijf dat alle medewerkers in distributiecentra in de VS weer mondkapjes moeten dragen, of ze gevaccineerd zijn of niet. Sinds mei waren de mondkapjes niet meer verplicht.

Meer uit Financieel

Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly overleden

DUBLIN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De spraakmakende Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden.

2 uur geleden
Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

19 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

21 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

21 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

23 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden