Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amazon eindigt flink hoger op Wall Street, Apple levert in

Amazon eindigt flink hoger op Wall Street, Apple levert in

NEW YORK (ANP) - Techconcern Amazon is op Wall Street flink hoger geëindigd, met een plus van 8,3 procent. Beleggers waren te spreken over de prestaties van het bedrijf in het vorige kwartaal, die beter waren dan verwacht. Het tegenovergestelde gold voor Apple, dat 4,8 procent daalde.

Daarmee zakte de marktwaarde van het bedrijf uit Cupertino onder de historische grens van 3000 miljard dollar. In juni doorbrak het techconcern als eerste bedrijf ooit die historische grens. Uit de cijfers van Apple kwam naar voren dat de verkoop van iPhones, Macs en iPads in de maanden april tot en met juni zijn teruggelopen. De prestaties van Amazon vielen wel in de smaak, met name op het gebied van advertenties en cloudactiviteiten. Ook kwam Amazon met positieve verwachtingen voor het lopende kwartaal.

De aandacht ging verder uit naar het banenrapport over de staat van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. In juli kwamen er in totaal 187.000 arbeidsplaatsen bij, minder dan economen hadden verwacht. De werkloosheid kwam uit op 3,5 procent. In juni was dat nog 3,6 procent. Het banenrapport speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Een sterke arbeidsmarkt biedt de centrale bank meer ruimte om door te gaan met het verhogen van de rente tegen de hoge inflatie.

Verder snijden

Beleggers leken in eerste instantie optimistisch te reageren op het rapport, waarbij alle indexen op Wall Street stevige plussen lieten zien. Maar in de loop van de dag werden zij wat terughoudender. Zo sloot de Dow Jones-index uiteindelijk 0,4 procent lager op 35.065,62 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,5 procent tot 4478,03 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,4 procent tot 13.909,24 punten.

De olieprijzen zetten de opmars van donderdag voort. Zo steeg de prijs van een vat Amerikaanse olie 1,3 procent tot 82,62 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder op 85,99 dollar. Saudi-Arabië meldde donderdag ook in september de olieproductie te verlagen met een miljoen vaten per dag. Het land gaf daarbij aan mogelijk nog verder te willen snijden in de productie om de olieprijzen te stutten.

De euro noteerde 1,1006 dollar, tegen 1,1037 dollar bij het slot van de beurzen in Europa.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

12 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

15 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

17 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

19 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden