Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amazon blijft veel shoppers trekken ondanks hoge inflatie

Amazon blijft veel shoppers trekken ondanks hoge inflatie

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon is erin geslaagd om zijn verkopen afgelopen kwartaal opnieuw stevig op te voeren. Daarbij rekent het Amerikaanse webwinkelconcern ook voor de zomerperiode op een flinke groei, ondanks dat veel shoppers de laatste tijd met hoge inflatie kampen en dus extra op hun uitgaven zullen letten.

Beleggers waren in het kwartaalbericht dat donderdag naar buiten kwam vooral gespitst op de impact van de neergang van de economie. Daar was in de cijfers van Amazon evenwel weinig van te merken. Daardoor schoot het aandeel Amazon in de zogeheten nabeurshandel op Wall Street meteen fors omhoog.

In de voorbije periode dikten de opbrengsten op jaarbasis met 7 procent aan tot meer dan 121 miljard dollar. En voor het lopende kwartaal wordt zelfs op 125 miljard tot 130 miljard dollar aan omzet gerekend, goed voor een groei van 13 tot 17 procent.

Energie- en transportkosten

Topman Andy Jassy, die vorig jaar de dagelijkse leiding overnam van oprichter Jeff Bezos, wijst in een verklaring onder meer op het succes van abonnementsdienst Prime. Dat is een dienst waardoor mensen gratis bezorging krijgen en toegang tot streamingdiensten voor muziek, films en series en games.

Dit alles wil niet zeggen dat Amazon ontwikkelingen als de flink gestegen energie- en transportkosten helemaal niet voelt. Maar volgens Jassy lukt het tegelijkertijd om de productiviteit te verbeteren waardoor de kosten beheersbaarder worden.

Onder de streep dook Amazon afgelopen kwartaal wel 2 miljard dollar in het rood. Dat grote verlies was vooral te wijten aan een afschrijving van bijna 4 miljard dollar op het belang van de onderneming in fabrikant van elektrische auto's Rivian, dat al langer moeite heeft om aan productiedoelstellingen te voldoen. Volgens Amazon gaat het puur om een boekhoudkundig verlies. Dit zou geen invloed hebben op de bedrijfsvoering.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

2 uur geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

2 uur geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

4 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

5 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

5 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

6 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

6 uur geleden