Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amateurs Quick Boys schakelen De Graafschap uit in KNVB-beker

Amateurs Quick Boys schakelen De Graafschap uit in KNVB-beker

KATWIJK (ANP) - De amateurs van Quick Boys hebben voor eigen publiek verrassend De Graafschap uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB-beker. De 19-jarige Sem van Duijn scoorde twee keer tegen de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie: 2-0.

Quick Boys kreeg volop de steun van de fanatieke aanhang. De sfeer kwam er vooraf al goed in met een licht- en vuurwerkshow. Na een klein half uur zette Van Duijn de nummer 2 van de tweede divisie op voorsprong. Na een goede steekpass van Ravelino Junte bleef de jonge aanvaller rustig in de afronding. Vervolgens werd de gelijkmaker van De Graafschap-speler Devin Haen afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft was Quick Boys al eerder dicht bij de 2-0, voordat Van Duijn een kwartier voor tijd alert raak schoot na een goede voorzet.

Zo staat de club uit Katwijk, na een eerdere zege op NAC Breda, in de achtste finales. In 2008 haalde Quick Boys al eens de kwartfinale.

Meer uit Voetbal

Heerenveen-verdediger Bochniewicz in voorlopige EK-selectie Polen

WARSCHAU (ANP) - Sc Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz zit in de voorlopige EK-selectie van Polen, op 16 juni de eerste tegenstander van Oranje in Duitsland. Bondscoach Michal Probierz heeft ook voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski en oud-Ajacied Arkadiusz Milik opgenomen in de groep van 29 namen, waaruit nog drie voetballers moeten afvallen. Aanvoerder Robert Lewandowski is de bekendste naam op de lijst.

26 minuten geleden
Oranje traint nog zonder Feyenoorder Timber in Zeist

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal is zonder Quinten Timber aan de training van woensdag begonnen. De middenvelder liet zich wel zien in Zeist maar oefende apart. Hij miste de laatste duels van Feyenoord door een spierblessure.

1 uur geleden
Kuijt na promotie ook komend seizoen trainer van Beerschot

ANTWERPEN (ANP) - Dirk Kuijt is ook volgend seizoen op het hoogste niveau in België trainer van het gepromoveerde Beerschot. De oud-international van Oranje (43) heeft zijn contract met een jaar verlengd tot halverwege 2025, met een optie op nog een seizoen.

2 uur geleden
KNVB zet in op belonen goed gedrag tegen wangedrag supporters

ZEIST (ANP) - Clubs in het betaald voetbal gaan vanaf volgend seizoen meer inzetten op het belonen van goed gedrag om onlusten onder supporters tegen te gaan. Dat meldt voetbalbond KNVB in een plan voor volgend seizoen, met daarin 21 nieuwe maatregelen. De KNVB vraagt de hulp van gemeentes en politie om uitsupporters bijvoorbeeld meer vrijheid te geven zelf naar wedstrijden te gaan, in plaats van verplicht gezamenlijk per bus af te reizen.

3 uur geleden
Belg Brys niet langer bondscoach Kameroen na aanvaring met Eto'o

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys is niet langer de bondscoach van Kameroen. Hij is aan de kant geschoven door bondsvoorzitter Samuel Eto'o, met wie hij eerder deze week een aanvaring had. De beelden daarvan verschenen op sociale media.

3 uur geleden
NAC na ruime zege op negental Excelsior (6-2) dicht bij promotie

BREDA (ANP) - NAC Breda is dicht bij een terugkeer in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jean-Paul van Gastel won in de finale van de play-offs voor eigen publiek van Excelsior, dat Lance Duijvestein (eerste helft) en Arthur Zagré (tweede helft) rood zag pakken. NAC profiteerde van die overtalsituatie en sloeg met 6-2 toe.

15 uur geleden
Werner ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur

LONDEN (ANP) - Timo Werner speelt ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur. De Duitse aanvaller werd de afgelopen maanden door de Londenaren al gehuurd van RB Leipzig. Tottenham Hotspur heeft tevens een optie tot koop bedongen.

15 uur geleden