Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Altice hoogvlieger op Damrak na overnamebod

Altice hoogvlieger op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Altice Europe schoot vrijdag omhoog op het Damrak na een overnamebod op het kabel- en telecombedrijf. De Europese aandelenbeurzen wisten de openingsverliezen overwegend weg te werken. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar vooral de grote Amerikaanse technologiebedrijven onder druk stonden. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de brexitonderhandelingen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 551,24 punten. De MidKap steeg, aangevoerd door Altice, 1,4 procent tot 809,28 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt bleven vrijwel vlak. Londen won 0,2 procent.

Altice Europe beleefde een koerssprong van bijna 25 procent tot 4,14 euro. Het kabel- en telecomconcern verdwijnt waarschijnlijk van de beurs. De private investeerder Next Private wil de Franse onderneming in haar geheel inlijven voor 2,5 miljard euro, ofwel 4,11 euro per aandeel. Het bestuur van Altice staat achter de overname. De partijen verwachten de deal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar te hebben afgerond.

Galapagos

In de AEX ging Galapagos aan kop met een winst van 5,8 procent. De biotechnoloog meldde positieve resultaten in het onderzoek naar het medicijn ziritaxestat. Het middel is getest bij 33 patiënten met diffuse cutane systemische sclerose (dcSSc), een auto-immuunziekte met een van de hoogste sterftecijfers onder reumatische aandoeningen. Staalconcern ArcelorMittal sloot de rij met een min van 0,9 procent.

Euronext klom 0,8 procent. De beursuitbater trekt samen op met de Italiaanse staatskredietverlener CDP in een poging de Italiaanse beursuitbater Borsa Italiana over te nemen. Berichten over de krachtenbundeling deden al de ronde.

Rio Tinto

In Londen won Rio Tinto 0,6 procent na het vertrek van de topman van de Brits-Australische mijnbouwgigant. Bestuursvoorzitter Jean-Sébastien Jacques en twee andere bestuurders stappen op vanwege de kritiek op de vernietiging van een belangrijk erfgoedgebied van Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië, voor de winning van ijzererts.

Sodexo verloor 0,6 procent in Parijs. De Franse cateraar heeft last van de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de pandemie tegen te gaan en waarschuwde voor een paar stevige tegenvallers in de tweede helft van zijn gebroken boekjaar.

De euro was 1,1840 dollar waard, tegen 1,1881 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg een fractie tot 37,31 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 40,02 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

12 minuten geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

35 minuten geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

39 minuten geleden
AEX in het rood, verzekeraar NN boekte kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag opnieuw met verlies gesloten. De zorgen over de rente en een recessie bleven boven de markt hangen. Verzekeraar NN Group ging licht omhoog en toonde daarmee verder herstel van de zware koersval van vorige week.

44 minuten geleden
Festivaldirecteur: ruim 7 miljoen mensen bezochten Oktoberfest

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het jaarlijkse Oktoberfest in München trok dit jaar 7,2 miljoen bezoekers. Dat meldt de directeur van het festival Clemens Baumgärtner dinsdag. Het is voor het eerst sinds 1985 dat er zoveel mensen op het bierfestival afkwamen. Wel duurde het evenement dit jaar twee dagen langer dan gebruikelijk.

1 uur geleden
Russisch biermerk Baltika mag geen Carlsberg-bier meer maken

KOPENHAGEN (ANP) - Het Russische biermerk Baltika mag in Rusland geen producten van de Deense bierbrouwer Carlsberg meer produceren, distribueren en verkopen. Carlsberg heeft, als reactie op de overname van alle activiteiten van het bedrijf in Rusland door de Russische staat, de licenties daarvoor ingetrokken. Het gaat om zowel regionale als internationale merken, zoals naast Carlsberg ook Grimbergen en Tuborg.

1 uur geleden
Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

2 uur geleden