Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Altice fors duurder op groen Damrak

Altice fors duurder op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Altice Europe is vrijdag op de beurs in Amsterdam bijna een kwart meer waard geworden na een miljardenbod op het kabel- en telecombedrijf. De AEX sloot overtuigend in de plus, nadat de belangrijkste graadmeter eerder tussen winst en verlies bungelde. De weg omhoog werd gevonden na aanvang van de beurshandel in New York, die daags na een flinke verliesbeurt weer met winsten aanving.

De AEX-index eindigde 0,3 procent hoger op 552,01 punten. Door de koerswinst van 24,4 procent voor Altice Europe boekte de MidKap een plus van 1,7 procent op 810,96 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gingen tot 0,7 procent vooruit.

De private investeerder Next Private wil Altice in haar geheel inlijven voor 2,5 miljard euro, ofwel 4,11 euro per aandeel. Het bestuur van de Franse onderneming staat achter de overname. De partijen verwachten de deal tegen het eerste kwartaal van volgend jaar te hebben afgerond.

Galapagos

In de AEX ging Galapagos aan kop met een winst van 7 procent. De biotechnoloog meldde positieve resultaten in het onderzoek naar het medicijn ziritaxestat. Het middel is getest bij 33 patiënten met diffuse cutane systemische sclerose (dcSSc), een auto-immuunziekte met een van de hoogste sterftecijfers onder reumatische aandoeningen. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 2,5 procent.

Euronext klom 1,7 procent. De beursuitbater trekt samen op met de Italiaanse staatskredietverlener CDP in een poging de Italiaanse beursuitbater Borsa Italiana over te nemen. Berichten over de krachtenbundeling deden al de ronde.

Rio Tinto

In Londen won Rio Tinto 4,4 procent na het vertrek van de topman van de Brits-Australische mijnbouwgigant. Bestuursvoorzitter Jean-Sébastien Jacques en twee andere bestuurders stappen op vanwege de kritiek op de vernietiging van een belangrijk erfgoedgebied van Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië, voor de winning van ijzererts.

De euro was 1,1831 dollar waard, tegen 1,1881 dollar een dag eerder. Door spanningen rond de brexit-onderhandelingen koerste het Britse pond vrijdag rond zijn laagste niveau in meer dan vijf maanden. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 tot 37,41 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 39,97 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

6 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

11 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

21 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

21 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

22 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

23 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden