Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alsnog steun voor zorgakkoord van verpleeg- en wijkzorgclub ActiZ

Alsnog steun voor zorgakkoord van verpleeg- en wijkzorgclub ActiZ

UTRECHT (ANP) - ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties in de verpleeg- en wijkzorg, geeft alsnog steun aan het zogenoemde Integraal Zorgakkoord. ActiZ was een van de clubs die eerder zei niet in te stemmen met het zorgakkoord, dat het ministerie van Volksgezondheid wil sluiten met de hele zorgsector.

In het akkoord staan plannen voor het betaalbaar en goed houden van de zorg in de toekomst. Zo moet er meer geïnvesteerd worden in onder meer de wijkzorg, zodat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. ActiZ gaf maandag aan de voorgelegde versie van het akkoord niet te steunen, omdat er eerst meer duidelijkheid moest komen over hoe bijvoorbeeld de financiële afspraken uit het akkoord in de praktijk zouden worden gebracht.

Deze week is veel overlegd met het ministerie, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Zorgverzekeraars Nederland en andere zorgpartijen die meepraten over het akkoord. "De leden van ActiZ hebben inmiddels voldoende vertrouwen dat ze de afspraken uit het Integraal Zorgakkoord waar kunnen maken", meldt de vereniging na afloop van een ledenvergadering. ActiZ zegt wel de beloftes uit het akkoord "nauwgezet te monitoren".

Ook de Landelijke Huisartsen Vereniging en de brancheorganisatie voor kleinere ondernemers in de wijkzorg Zorgthuisnl hebben gezegd het akkoord niet te willen tekenen. Of zij afgelopen dagen ook overtuigd zijn dat toch te doen is nog niet duidelijk.

Meer uit Gezond

Wachtlijsten voor jeugdbescherming worden nog niet korter

DEN HAAG (ANP) - De wachtlijsten voor de jeugdbescherming blijven lang en worden nauwelijks korter. Begin dit jaar wachtten ongeveer 1500 kinderen op een vaste beschermer, tegenover zo'n 1600 halverwege vorig jaar. "Dit terwijl er minder maatregelen door de rechter zijn opgelegd en er meer nieuwe medewerkers zijn gekomen", constateren de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid (IJenV).

23 uur geleden
Bussemaker wil anders naar kwaliteit in zorg kijken

AMSTERDAM (ANP) - We moeten anders omgaan met het begrip kwaliteit in de zorg, aldus voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving Jet Bussemaker in het radioprogramma BNR Beter. Die kwaliteit moet je volgens haar niet alleen afmeten aan de hoogste medische standaarden en professionalisering. En het zo uitgebreid verantwoorden en administreren van verrichtingen als nu gebruikelijk is, geeft volgens haar vooral de illusie van goede zorg.

1 dag geleden
Aantal gevallen van mazelen in Europa loopt snel op

SOLNA (ANP) - Het aantal besmettingen met mazelen in Europese landen neemt snel toe. Tussen maart vorig jaar en eind februari dit jaar zijn zeker 5770 gevallen vastgesteld. Minstens vijf mensen zijn aan de mazelen overleden. De Europese gezondheidsdienst ECDC noemt het ontmoedigend dat er uitbraken zijn van ziektes die met vaccins voorkomen kunnen worden.

1 dag geleden
Nieuwe onenigheid over ziekenhuizen in zuiden Limburg

DEN HAAG (ANP) - Dat de Tweede Kamer wil dat Heerlen een volwaardig ziekenhuis behoudt, is verkeerd gevallen aan de andere kant van de regio. De Kamer "verliest de belangen van de inwoners van de Westelijke Mijnstreek uit het oog", zeggen de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Echt-Susteren vrijdag in een gezamenlijke verklaring.

3 dagen geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

3 dagen geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

3 dagen geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

3 dagen geleden