Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alpe d'HuZes weer niet in Frankrijk, wel oproep tot bewegen

Alpe d'HuZes weer niet in Frankrijk, wel oproep tot bewegen

DEN HAAG (ANP) - De vijftiende editie van Alpe d'HuZes gaat opnieuw niet door en wordt definitief verschoven naar 2022. Dat komt net als vorig jaar door het coronavirus. Wel komt er een speciale loterij op donderdag 3 juni en roept de organisatie iedereen op om zaterdag 25 september gesponsord in beweging te komen. Dit om kankeronderzoek te kunnen blijven steunen.

"Dat Alpe d’HuZes dit jaar vanwege de coronapandemie weer niet doorgaat, is zuur", zegt George Coppens, interim-voorzitter van Alpe d’HuZes. "De traditionele eerste donderdag in juni komt te vroeg en ook het verschuiven van Alpe d’HuZes naar september is onverstandig. Hoe graag velen ook willen, er zijn door corona te veel beperkingen, onduidelijkheden en open eindjes - hier en in Frankrijk - om een veilig en verantwoord evenement te organiseren."

Alpe d'HuZes is een evenement waarbij tot 5000 fietsers, hardlopers en wandelaars op één dag maximaal zes keer de Franse berg Alpe d'Huez beklimmen. Daarmee zamelen ze geld in voor onderzoek naar kanker en naar de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. De eerste editie was in 2006.

Elk jaar overlijden er in Nederland ongeveer 45.000 mensen aan kanker.

Meer uit Binnenland

Van der Burg heeft met spoed 450 plekken voor asielzoekers nodig

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) doet een dringende oproep aan gemeenten om 450 opvangplekken voor asielzoekers te verzorgen. In een brief schrijft hij dat hij de plekken zaterdag nodig heeft om te voorkomen dat Ter Apel overloopt. 250 van deze plekken zijn bedoeld voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV'ers). Als gemeenten geen gehoor geven aan deze oproep, dreigt de bewindsman asielzoekers ongevraagd te plaatsen in opvanglocaties en hotels.

32 minuten geleden
Marengo-kroongetuige: te vroeg voor laatste woord

AMSTERDAM (ANP) - Advocaat Onno de Jong heeft vrijdagochtend namens zijn cliënt Nabil B. het laatste woord gevoerd. De kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo was niet aanwezig in de Bunker in Amsterdam-Osdorp. "Het is nu nog te vroeg voor een laatste woord. Uiteindelijk zal dat komen, maar nu nog niet", zei De Jong namens B. aan het einde van zijn dupliek, een reactie op het Openbaar Ministerie.

1 uur geleden
Studenten ontvangen eerste basisbeurs en lenen meteen minder

DEN HAAG (ANP) - Minder studenten gaan een studielening aan en het bedrag dat ze lenen is flink gedaald, maakt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekend. Vrijdag ontvangen studenten hun eerste basisbeurs nadat deze opnieuw is ingevoerd. Onderzoekers verwachten dat studenten daardoor "bewuster" zijn gaan lenen.

3 uur geleden
Strafeisen verwacht in strafzaak over vergisontvoering Cruquius

SCHIPHOL (ANP) - In de strafzaak over de vergisontvoering in Cruquius krijgen acht van de tien verdachten vrijdag de strafeisen te horen. De officieren van justitie presenteren op deze derde zittingsdag al het verzamelde bewijsmateriaal rond de ontvoering van een destijds 56-jarige man uit Hoofddorp. Het Openbaar Ministerie toont tijdens het requisitoir een video van achttien minuten die de gebeurtenissen en reisbewegingen van de groep verdachten visualiseert.

6 uur geleden
Strafproces Marengo nadert einde met laatste woord kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo nadert de afronding. Vrijdag staat in de Bunker in Amsterdam-Osdorp de laatste reactie (dupliek) en het laatste woord van kroongetuige Nabil B. op het programma. Daarna is de inhoudelijke behandeling afgerond van de inmiddels jarenlang slepende strafzaak. Er staan nog wel procedurele zittingen gepland de komende periode.

6 uur geleden
Utrecht week lang in teken van Nederlandse films

UTRECHT (ANP) - Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste dag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen.

6 uur geleden
Verdachten van moorden in Lieshout en Amsterdam horen strafeisen

DEN BOSCH (ANP) - De verdachten van een roofmoord in het Brabantse Lieshout, gevolgd door een moord in Amsterdam, krijgen vrijdag de strafeisen te horen. De rechtbank in Den Bosch hervat dan de inhoudelijke behandeling van de zaak die in januari begon.

7 uur geleden