Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alonso sneller dan Verstappen in natte tweede training Melbourne

Alonso sneller dan Verstappen in natte tweede training Melbourne

MELBOURNE (ANP) - Fernando Alonso heeft de snelste ronde gereden in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Australië. De Spanjaard klokte 1.18,887 in zijn Aston Martin op het circuit van Albert Park in Melbourne. Charles Leclerc zette in zijn Ferrari de tweede tijd neer en wereldkampioen Max Verstappen noteerde de derde tijd in zijn Red Bull.

De sessie was niet heel representatief voor de verhoudingen in de Formule 1, want na 13 minuten begon het al te regenen en was het voor de coureurs niet meer mogelijk voluit te gaan op de droogweerbanden (slicks). Op de intermediate banden werden beduidend minder snelle rondjes gereden.

Verstappen kan zich desondanks de snelste van de dag noemen, want hij was in de eerste vrije training wel de snelste in 1.18,790. Die tijd was beter dan die waarmee Alonso bovenaan eindigde in de tweede training.

De Grote Prijs van Australië is de derde race van het seizoen. Tweevoudig wereldkampioen Verstappen heeft na de eerste twee races de leiding in het kampioenschap met 1 punt voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Pérez. De Nederlander won de openingsrace in Bahrein, de Mexicaan was de beste in Saudi-Arabië.

Meer uit Sport

Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

NIJMEGEN (ANP) - Atlete Nienke Brinkman wil zondag in de marathon van Hamburg alsnog aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs voldoen. Als een laatste test woensdag goed gaat, gaat de winnares van Europees brons op de marathon van 2022 van start in de Duitse stad met als doel om onder de limiet van 2.26.50 te lopen.

1 uur geleden
Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

4 uur geleden
Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

4 uur geleden
Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

15 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

15 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

16 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

17 uur geleden