Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alonso maakt rentree in F1 in blauwe bolide van Alpine F1

Alonso maakt rentree in F1 in blauwe bolide van Alpine F1

ENSTONE (ANP) - Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso maakt zijn rentree in de Formule 1 in een blauwe racewagen van Alpine F1 met een achterkant in wit en rood. Daarmee verwijst het team trots naar de Franse en Britse vlag en de historische racekleuren van Alpine.

Dat was dinsdag te zien tijdens de presentatie van de bolide van het F1-team dat een voortzetting is van Renault F1. Alpine is een Frans sportwagenmerk dat sinds de jaren 70 deel uitmaakt van Renault. Alonso en de Franse coureur Esteban Ocon zijn de rijders van Alpine F1.

De A521 van Alpine F1 heeft een Renault-motor en is door de afspraken over de reglementswijzigingen als gevolg van de coronapandemie, in grote lijnen vergelijkbaar met de RS20 van Renault van vorig seizoen. De fabrikant is al 45 jaar onafgebroken aanwezig in de Formule 1.

"Het is fantastisch om de krachtige, welluidende naam Alpine op een Formule 1-auto te zien", zei Luca de Meo, de baas van Groupe Renault. "Nieuwe kleuren, nieuwe teamleiding, ambitieuze plannen: het is een nieuwe start, voortbouwend op een geschiedenis van ruim veertig jaar. We combineren de kwaliteiten van Alpine als het gaat om authenticiteit, elegantie en bravoure met onze expertise op het gebied van chassis en motoren."

'Hard gewerkt'

"Ik ben heel blij dat ik terug ben in de Formule 1 en deel uitmaak van een nieuw hoofdstuk in de sport met het Alpine F1 Team", meldde Alonso. "Ik heb hard gewerkt aan mijn terugkeer en mijn plan is om vanaf het begin direct aan te vallen. Het wordt enorm spannend om de eerste keer in de auto te rijden en ik hoop dat Alpine en Renault van dat moment kunnen genieten."

De Spanjaard greep in 2005 en 2006 de wereldtitel in de Formule 1 in een blauwe racewagen van Renault. "De auto ziet er geweldig uit en ik bewaar dierbare herinneringen aan racen in een blauwe Formule 1-auto." Alonso was niet bij de presentatie vanwege de coronamaatregelen. Ook herstelt de coureur nog van een fietsongeluk waarbij hij een gebroken kaak opliep.

Ocon zei ook blij te zijn met de nieuwe kleuren van zijn wagen én met zijn nieuwe teamgenoot. "Als Fransman ben ik trots dat de Franse vlag op de auto prijkt. De samenwerking met Fernando wordt fantastisch. Hij is een coureur naar wie ik heb opgekeken en die me lang heeft geïnspireerd."

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

10 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

10 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

11 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

12 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

13 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

13 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

13 uur geleden